Viernes, 04 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Viernes, 16 de Octubre de 2015
POLÍTICA

Compromís insta a condemnar l’atemptat d’Ankara i solidaritzar-se amb el poble kurd

Segons el portaveu ecovalencianista, “estem parlant de més d’un centenar de morts a causa d’un atemptat terrorista amb bomba a una manifestació per la pau i els drets civils que tenia lloc a Ankara. És un dels pitjors successos que han tingut lloc en els últims anys, no només per la quantitat de víctimes, sinó per tot allò que simbolitza, ja que es va atacar una marxa que demanava pau, llibertat i drets civils”.

“No ens podem quedar impassibles i de mans plegades davant d’un atemptat tan sanguinari com el que va tindre lloc a Ankara el 10 d’octubre passat, més encara quan es va atacar una manifestació que demanava pau i drets civils, i el clar atac als drets humans i els drets democràtics del poble kurd que practica l’Estat turc i el govern d’Erdogan”. Amb aquestes paraules ha justificat Pau Alabajos, portaveu de Compromís per Torrent, la moció que la seua formació ha presentat per al debat al Ple, amb l’objectiu de mostrar al poble kurd “la solidaritat dels pobles d’Europa i de tots els demòcrates del món, que és ara més que mai necessària davant de barbàries com aquesta”.

 

La manifestació, convocada per forces polítiques, sindicals i socials kurdes, així com de l’esquerra democràtica turca, amb l’objectiu de demanar la pau i la fi de la guerra entre l’Estat turc i les milícies del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), que havia revifat en els últims mesos, també reclamava el respecte a la llibertat i als drets democràtics de cara a les properes eleccions legislatives turques, que tindran lloc en novembre d’enguany.

 

“Així, a la moció que presentem, demanem que l’Ajuntament de Torrent expresse la seua condolença amb els familiars de les víctimes de l’atemptat a Ankara, i també la seua solidaritat amb el poble kurd i la seua voluntat democràtica i pacífica. A més a més, volem expressar que l’Ajuntament, com a casa de tots els torrentins i torrentines, demane la pau, el diàleg i la condemna de tot tipus de violència i de crims polítics al Kurdistan i a Turquia, així com el respecte pels drets humans, els drets civils i polítics del poble kurd a Turquia i la lliure determinació del seu futur”, ha conclòs Pau Alabajos.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.144.9.147

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.