Sábado, 21 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Sábado, 10 de Octubre de 2015
VEINAT

Torrent celebra el 9 d'octubre amb balls i ofrena floral a Jaume I

Han participat en la processó cívica tota la corporació municipal, les entitats festives del municipi i els grups de ball tradicional valencià. Com a novetat, enguany l'ofrena floral s'ha traslladat del Parc de Sant Marc a la porta de la Casa de la Cultura on s’ha exposat a un nou bust de Jaume I

Amb majestuositat, la senyera més antiga de Torrent s'ha passejat pel recorregut des de l'antic Ajuntament del carrer de L'Ermita fins a la Torre. Un miler de torrentis han participat de la festivitat de tots el valencians en una jornada que en la que van participar tots els partits polítics i entitats cultural y festives de la ciutat. La ofrena a un bust del Rei en Jaume I a les portes de la Casa de la Cultura va ser la novetat de enguany junt a la interpretació instrumental del himne de Torrent i de la Comunitat Valenciana.

 

De vesprada, s'ha dut a terme la tradicional processó cívica per a homenatjar la Reial Senyera. La falla de la Plaça, propietària de la senyera més antiga que es conserva a Torrent, ha cedit la bandera al consistori per a la processó. Vora les 19.30, des de l’antic ajuntament la corporació municipal, presidida per l'alcalde Jesús Ros, i les associacions festives i culturals del municipi han començat el seu recorregut acompanyats per la Colla de tabal i dolçaina de La Gavella, així com pels grups de ball i de tabal i dolçaina: el Grup d’Albades dels Llauradors de Torrent del Cercle Catòlic, el Grup de Ball de Torrent i el Grup de Ball L’U i Dos de la Llar Antoniana.
    

Durant tota la processó els portadors de la Reial Senyera han sigut el capità cristià, Alejandro Andreu; la fallera major de Torrent, Noelia Peinado; la fallera major infantil, Carla Pallardó; la capitana mora, Amparo Martínez; i la reina de l’Encontre, Gema Guillamón. L’alferes cristiana, Yolanda Muñoz i l'alferes mora, Cristina Planells, i la Musa de la Música de la Unió Musical de Torrent, Gema Lerma han portat una corona de llorer per a fer la ofrena a Jaume I. Com a novetat enguany, les portes de la Casa de la Cultura s'han obert al pas de la processó que s'ha detingut davant d'un bust del rei Jaume I. En eixe moment  les Falleres Majors de Torrent han fet la ofrena al rei.
    

Per a finalitzar l'acte, s'han repartit peces de xocolate torrentí a tots els veïns que s'han acostat a la processó i el Cercle Catòlic de Torrent ha oferit un concert institucional als peus de la Torre. Abans de començar el concert,  el regidor de Activitats Lúdiques i Tradicionals,Alfred Costa, ha agraït a les associacions culturals la seua col·laboració en la primera Setmana Cultural del 9 d'Octubre i l'alcalde Jesús Ros ha ressaltat la importància que té per  tots els torrentins i torrentines i per als valencians la data del  9 d'octubre. "Tenim una llegua que hi ha que estimarla" va dir el alcalde, que va destacar la senyera com simbol de la identitat de tots el torrentins i valencians. Per acabar, el director del Cercle Catòlic, Vicente Cogollos, va dirigir un concert en el qual s'han interpretat dues marxes cristianes, l'Himne de Torrent i l'Himne de València entre altres obres. Despues del concert ha tingut lloc un castell de focs artificials i el repartiment de xocolat torrentí.

 

Setmana Cultural del 9 d'octubre

Torrent va clausurar ahir tambié la Setmana Cultural amb la celebració del Nou d’Octubre, data en la qual tots els municipis de la Comunitat celebren la conquesta de València per Jaume I en el 1238. Durant tot el dia, els veïns de Torrent han pogut gaudir d'activitats culturals per a totes les edats.Al matí, el circuit CulturArts de la Generalitat ha portat a la plaça Major l'espectacle Pop’s Corn. Una activitat musical per a totes les edats composta per 15 cançons que tenen com a fil argumental la selecció per a participar en un concurs musical en la ràdio.


 

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.144.244.228

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.