Martes, 23 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 29 de Septiembre de 2015
VEINAT

L'Ajuntament organitza la I Setmana Cultural del Nou d'Octubre

Des del pròxim 3 d'octubre i fins a la jornada festiva, la Torre serà el centre de les activitats culturals.

La delegació de cultura ha presentat la I Setmana Cultural com a motiu del Nou d'Octubre. Des d'este dissabte tres i fins a la data festiva Torrent acollirà diverses activitats enfocades a recordar i rememorar esta data clau per a la Comunitat. Esta I Setmana Cultural començarà amb "Sis Veus per al poeta", un homenatge musical a Vicent A. Estellés a càrrec de La Gavella que se celebrarà en la plaça major a les huit de la vesprada. Més tard i en la sala d'actes de l'Ajuntament tindrà lloc l'entrega de premis del IV Concurs de Curtmetratges solidaris organitzat per la falla Nicolau Andreu en el que l'Ajuntament entregarà un premi al millor curt en valencià. El diumenge 4 d'octubre la història medieval serà la protagonista amb la projecció de "La Dama dels escacs" en el que s'oferirà una conferència i un col·loqui a càrrec de l'expert Jose Antonio Garzón a les 11 en la Casa de la Cultura.

 

En el mateix escenari però a les 13.30 tindrà lloc l'entrega de premis del Concurs d'Instagram de les Festes Patronals de 2015. Ja a la vesprada els aficionats als escacs tenen una cita amb una partida simultània als peus de la Torre amb el campió d'esta modalitat Jose Vicente Pallardó Lozoya. Eixa mateixa vesprada i en la sala d'actes de l'Ajuntament s'entregaran els premis del III Concurs de curtmetratges infantils de Nicolás Andreu. Ja a última hora de la vesprada i junt amb la Torre els més menuts tenen una cita amb Cir-Hop de XPresionart dins del circuit de Cultararts de Generalitat amb personatges animats i acrobàcies marcials. Exposició medieval en La Torre Des del cinc i fins al huit d'octubre l'interior de la Torre acollirà una exposició sobre indumentària i història medieval de Torrent.

 

En esta cita els més menuts podran visitar l'exposició en què s'exposaran escuts i vestimenta medievals dels primers pobladors de Torrent que es recolzarà en una representació perquè els escolars aprenguen de manera divertida els inicis de Torrent com a població. Esta exposició estarà oberta en horari de matí per a visites escolars i de vesprada per a la resta de públic. La música també és un dels elements a destacar en esta setmana cultural i mostra d'això és el concert que el 8 de octubre oferirà l'Agrupació Els Majors de l'Horta Sud a les 18:30 en la plaça major. La festivitat el Nou d'Octubre començarà amb un espectacle per als xicotets de la casa a càrrec de Companyia Maduixa que posarà en escena Pop's Corn en el qual la música i la participació dels espectadors seran la part central d'este espectacle. La cita serà a les 12.00 hores als peus de la Torre.

 

Ja a la vesprada i seguint amb la tradició d'anys anteriors tindrà lloc la Processó Cívica de la Senyera des de l'Ajuntament fins a La Torre. En esta processó participaran les autoritats de l'Ajuntament amb els màxims representants del teixit festiu i associatiu de Torrent. La processó farà una parada per a col·locar una corona de llorer en honor a Jaume I i finalitzarà als peus de la Torre amb un concert de la Banda Simfònica del Cercle Catòlic. "Els protagonistes són els torrentins" Alfred Costa, regidor d'Activitats Festives ha volgut agrair l'participació del teixit associatiu de Torrent en esta I Setmana Cultural del Nou d'Octubre, "aci els protagonistes són els torrentins i no l'Ajuntament perquè han sigut a les associacions les que ens han proposat un calendari d'activitats per a fer valdre el Nou d'Octubre, una data en què els valencians reivindiquem la nostra cultura com a poble".

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.149.214.32

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.