Domingo, 29 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 21 de Septiembre de 2015
MEDIO AMBIENTE

Guanyant Torrent assegura que “mobilitat” és alguna cosa més que carrils bici

La plataforma ciutadana diu que el model actual és més un problema que no una solució per a Torrent i proposa la supressió dels semàfors innecesaris i la promoció de campanyes a favor de l'ús del transport actiu entre altres mesures

Davant el dia europeu sense cotxes el 22 de setembre, la plataforma ciutadana Guayant, califica el model de movilitat de Torrent com “més un problema que no una solució” ja que, segons la plataforma, es caracteritza pel consum energètic, la contaminació atmosfèrica i acústica, amb efectes perniciosos per a la salut públics i esdevé un model inviable. Però a més d’això, Guanyant Torrent se situa per la supressió dels semàfors innecessaris i  la promoció de campanyes a favor de l’ús del transport actiu, la reducció del trànsit rodat i  una major fluïdesa del trànsit autoritzat a fi d’afavorir la mobilitat còmoda i segura dels vianants.

 

La plataforma ciutadana, és partidària d’establir incentius per als vehicles elèctrics i per establir zones obligatòries d’aparcament en horari concret, externes al nucli urbà per a persones que no viuen en Torrent, així com elaborar plans de mobilitat que garantisquen un accés segur i sostenible als polígons industrials i empresarials, centres comercials i grans concentracions d’activitat. D’entre totes les propostes que s’hi realitzen, es fa necessària la creació de zones adaptades per a persones amb mobilitat reduïda pròximes als centres de salut i edificis municipals, tot i adequant les voreres amb paviment no lliscant i procurant dissenyar camins verds per l’accés d’escolars als centres educatius.

 

Així doncs, es proposa potenciar un model social de mobilitat sostenible i la constitució del Fòrum de la Mobilitat previst en la Llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana. Un espai en què hi participen tots els agents implicats, per tal de promoure millors pràctiques i realitzar avaluacions.
 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.15.235.188

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.