Martes, 01 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Viernes, 11 de Septiembre de 2015
POLÍTICA

Compromís proposa canviar el format del BIM per ajudar a la premsa local

Pau Alabajos demana una reglamentació dels criteris per al repart de publicitat institucional. També proposa estalviar amb un canvi de format del BIM per ajudar a la prensa local a canvi del foment del valencià. "Els grups municipals i el govern han de fer un esforç solidari per reduir la despesa en premsa de paper i promocionar l'ús del valencià en els mitjans locals".

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos ha presentat una moció en la que demana canviar el format de paper en la premsa que reben els grups municipals i el govern per subscripcions online, més econòmiques i respectuoses amb el medi ambient. A més a més des de Compromís s'ha sol•licitat que el Butlletí d'Informació Municipal (B.I.M) canvie el seu format a un suport de paper premsa reciclat, més econòmic i ecològic. Amb els diners, procedents de l'estalvi en aquestes partides, Compromís proposa que siguen destinats a una línia d'ajudes a la promoció del valencià en la premsa local existent en la nostra ciutat, de manera que l'Ajuntament garantisca simultàniament que la ciutadania reba informació de quilòmetre zero i promocione la llengua pròpia de Torrent.

 

Segons Compromís, el dret a la informació i la llibertat d’expressió" són drets d’importància cabdal en una democràcia sòlida i sana com la nostra. Els mitjans de comunicació públics i privats juguen un paper clau a l’hora de garantir que la ciutadania sàpiga què ocorre al seu voltant, en el seu país, en la seua ciutat, en el seu barri. La informació de quilòmetre zero, la informació local, esdevé una ferramenta indispensable per a assolir una ciutadania crítica i lliurepensadora".

 

Perill de supervivència de mitjans locals

Alabajos ha defensat una protección més forta de la premsa local. Compromís ha advertit del perill de desaparició de mitjans locals amb "les sensibles retallades que l’equip de govern ha proposat pel que fa a publicitat institucional dedicada a la premsa privada local, que ha posat en perill la supervivència de certs mitjans de comunicació torrentins i, per tant, amenaça la biodiversitat informativa tan rica que tenim a la nostra ciutat"

 

Finalment Alabajos ha destacat en la moció la necessitat de regularitzar i reglamentar la política de subvencions a la premsa local, així com establir els criteris de publicitat institucional, de manera que el pressupost siga repartit de manera equitativa entre les diferents iniciatives informatives de Torrent.

 

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.12.166.255

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.