Miércoles, 26 de Junio de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 29 de Junio de 2015
ENTREVISTA ALCALDE DE TORRENT

Ros: "Anem a canviar l’horari del plenari a la vesprada”

Ros afirma que el govern és obert i Compromís pot entrar quan crega que és el moment oportú

Més d’una dècada després Jesús Ros ha tornat a creuar les portes de l’Ajuntament de Torrent com alcalde de la ciutat. Amb els seus 61 anys confessa sentir-se il·lusionat i amb ganes de treballar, “és com sinó m’haguera alçat de la cadira”. Jesús és matiner i s’alça vora les sis i mitja del matí per anar caminant des de sa casa de El Vedat fins al seu despatx, “si fa bon temps”. Reconeix que és un home de carrer, de “xafar asfalt” i en aquests dies que porta al capdavant del consistori s’ha reservat una hora per “xafar carrer”. L’agricultura és la seua gran passió que ha disfrutat fins que va decidir presentar-se de nou com a candidat. En la seua taula del despatx, que comenta canviarà de lloc per a rebre a la gent “de cara” ja està plena de papers.

 

El primer que ha fet Jesús Ros com alcalde de Torrent... El primer que vaig fer va ser telefonar a Beatriz Garrote de l’Associació de Víctimes del Metro per a reunir-se aquesta setmana. Després convocarem una Junta de Portaveus per a tractar el tema i farem el que l’associació de víctimes ens demane. He prescindit de la seguretat personal. Jo vull entrar i eixir com sempre ho he fet en tota la tranquil·litat del món.

 

Hi ha alcaldes que s’han estrenat anat en bicicleta, com ho fa Jesús Ros? Caminant, jo malgrat vivint en el Vedat vaig caminant per a vindre a treballar, si fa bon temps clar. Hui he tardat 50 minuts a arribar al consistori per que m’he parat a xarrar en dos forns amics. A mi el que m’agrada és xafar asfalt.

 

En el seu discurs com alcalde va tindre paraules d’agraïment a Compromís i Guanyant pel seu recolzament... He d’expressar la meua satisfacció pel contacte que he tingut en ells aquests dies. Ha sigut una experiència bonica i enriquidora.

 

El regidor de Compromís, David Baviera va declinar donar-te la vara d’alcalde en el plenari del passat dissabte... A mi no em consta que li digueren a David que em donara la vara i ell diguera que no, de veritat t’ho dic. Però en qualsevol cas si va ser la seua voluntat, és totalment respectable.

 

Compromís durant tota la campanya va dir que no pactaria en el PSOE mentre estiguera vosté al capdavant... Compromís va expressar durant la campanya les seues postures, eixes postures les va mantenir però finalment el seu partit ha pres una decisió coherent i sensata.

 

Han sigut dues setmanes dures per a vosté? En realitat seure’ns a negociar ho vàrem fer la darrera setmana. I el dijous d’eixa mateixa setmana vàrem firmar el document d’acord. He trobat a persones en les idees molt clares i en ganes de treballar pel seu poble en una coincidència d’idees molt elevada i alguna diferència lògicament. L’experiència ha sigut molt positiva.

 

Ha vist en perill en algun moment l’acord? En cap moment i així ha sigut i el passat dilluns vàrem firmar el document davant un notari. Des del dia de les eleccions fins al ple de constitució de l’Ajuntament són 21 dies on passa de tot, és lògic. És molt complicat arribar a un acord la primera setmana i es prenen decisions hores abans i és el que ha passat ací en Torrent.

 

Compromís malgrat el seu suport vol mantenir-se en l’oposició, l’ha sorprés la seua postura? Era una de les possibilitats. Encara que el govern està i estarà obert per si pensen que és el moment adequat. A Guanyant Torrent els he oferit formar part del govern en una delegació i són ells els que hi han de prendre una decisió al respecte, jo estaré encantat.

 

Tant Psoe com PP han perdut votants, creu que és el final del bipartidisme i de les majories absolutes? Crec que per una temporada si és el final de les majories absolutes i el bipartidisme és més complicat que desaparega, però bipartidisme no vol dir majories absolutes. A nivell local el bipartidisme ha tingut el 60 per cent dels vots i els dos estem lluny de les majories absolutes. En l’esquerra hi havia una gran oferta de partits amb plantejaments nous i això feia que no tinguérem el mateix nombre de votants. Ens han tret targetes de tots els colors. Han tret una targeta molt roja al Partit Popular, han tret una targeta groga al Partit Socialista i ens han dit espavileu i després han fet que en el camp de futbol hi hagueren altres jugadors.

 

Modificarà Jesús Ros l’horari dels plenaris municipals... Anem a canviar els l‘hora a la vesprada. És imprescindible que l’horari del plenari puga ser un horari on el ciutadà que vulga puga anar. Un migdia no era un horari raonable i accessible pel ciutadà.

 

Una de les seues promeses electorals va ser reduir personal de confiança i sous dels càrrecs públics... Tinc intenció de reduir els sous de tots inclòs l’alcalde significativament i reduir personal de confiança però a el millor es desfigura una miqueta per què hi ha dos grups nous a l’Ajuntament. Això serà un acord que perdrem amb la resta de grups polítics.

 

Una altra promesa electoral va ser la creació d’un menjador social... Han hagut, en aquest tema, algunes males interpretacions. Crear un menjador social i atendre a les persones que tenen dificultats es pot fer de moltes maneres. Sempre he dit que serà en col·laboració en entitats socials i això vol dir portar el menjar a casa o anar arreplegar el menjar en un lloc determinat. Cal preservar la dignitat de les persones per damunt de tot.

 

Mantindrà aleshores el Punt d’Aliments? Està fent un treball imprescindible. Seria molt positiu que no tinguérem un Punt d’Aliments però serà el responsable d’eixa delegació el que aporte solucions i idees.

 

Durant la campanya sempre ha recalcat que el primer són les persones, deixarà de costat els plans de l’anterior corporació d’accessibilitat de voreres i el projecte de Camí Reial? Grans obres ja no es poden fer, primer perquè són competència d’unes altres delegacions i segon perquè el mateix consistori no té capacitat econòmica per a dur endavant projectes d’aquesta envergadura. Les obres de manteniment de la ciutat van a continuar sense cap tipus de problema. El projecte de Camí Reial cal estudiar-lo perquè hi ha un acord de l’anterior corporació i hem de veure en quina situació es troba.

 

Es la seua sexta legislatura al capdavant de l’Ajuntament, després d’aquests quatre anys deixarà la política? En setembre farà 11 anys que em vaig acomiadar i ara resulta que estic una altra volta ací. No tornaré a parlar d’aquest tema (rises). En aquell moment volia fer altres coses i en les Corts vaig treballar molt a gust. No sé el que faré d’ací a uns anys, el que no faré ara serà pronosticar el futur perquè mira que ha passat.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.116.63.231

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.