Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Sábado, 16 de Mayo de 2015
SENTO BEGUER (ACTUA TORRENT)

"Torrent necessita un Centre de Urgències a la ciutat"

Conegut com a històric líder del nacionalisme a Torrent, després de la seua polèmica expulsió del partit ha passat a encapçalar la llista de la coalició de Actua Torrent i Plataforma per L' Hospital. Malgrat ser la primera vegada que es presenta a les eleccions confien a obtenir un regidor.

Als seus 55 anys canvia de sigles. D'històric líder del valencianisme d'esquerres en *BNV, després en el BLOC i finalment en Compromís, és després de la seua expulsió l'esperança d'una plataforma ciutadana local creada fa dos anys. De família *torrentina, el seu pare va ser cronista de la ciutat i alcalde en el franquisme. Va acabar el batxillerat i és propietari de la famosa llibreria *Botafocs. Casat amb dos fills, i un nét al que li encanta cuidar. En el seu temps lliure li encanta llegir i el muntanyisme.

 

Com es troba la teua denúncia a Compromís per apartar-te de les primàries? A l’espera del Juí. I durant la semana vinent amb dos denúncies més: per atac al meu honor i per furtar.


No haguera sigut més ètic renunciar a l'acta de regidor de Compromís? No perquè hagués segut deixar sense representant a un dels tres integrants de la Coalició de la què sóc portaveu: Plataforma per l’Hospital de Torrent, quan ells mateixa m’indicaren la seua voluntat de que seguirá representtant-los. Els de Compromís amb una visió totalment de “aparato” pensen que la coalició és seua, no tenen idea de que està integrada per tres grups diferents on el principal són les persones que han treballat i treballen per a tindre veu al consistori.


Per què decideixes finalment entrar en Actua Torrent, i no en un altre partit, has tingut oferiments? No he entrat en Actúa, hem fet una Coalició entre Actúa, un partit torrentí i clarament municipalista amb unes idees molt clares de com pot millorar la nostra ciutat, i la Plataforma per l’Hospital a instàncies dels components de la mateixa; encapçale la Coalició com a independent. Si, he tingut molts més oferiments per integrar-me o encapçalar altres candidatures.


Es presenta com el partit sense vinculació a altres partits supranacionals, No tindria Actua intenció de créixer a nivell autonòmic en el futur? Això és una qüestió interna d’un dels socis de la Coalició.

A pesar de ser un partit xicotet esteu fent una digna campanya, D'on ix el diners?
Per part de la Plataforma per l’Hospital de xicotetes aportacions de membres i simpatitzants, per part d’Actúa de les qüotes dels seus militants. M’Alegre d’esta pregunta ja que denota què estem rentabilitzant al màxim el poquet pressupost del què dispossem.

Quants afiliats té el partit, teniu seu electoral? D’Actúa no ho se: torne a repetir què és una qüestió interna d’ells, però me consta què tenen molta gent darrere, per la Plataforma per l’Hospital més d’un centenar entre integrants i simpatitzants. Utilitzem la seu d’Actúa al Carrer Gòmez Ferrer 9.


Que aspiracions teniu, Creeu que si es pot entrar en el ple municipal? Quants afiliats té el partit, teniu seu electoral? Aspirem a tindre més d’un regidor i pensem què és posible.

Dis-nos alguna cosa de la teua llista, Ens podries avançar una persona encarregada d'Hisenda, Seguretat Ciutadana, Serveis Socials o Festes? Tenim gent sobradament capacitada per a totes les necesitats d’un ajuntament gran com el de Torrent ja què som una coalició integrada per tots els sectors ciutadans de Torrent, treballem colçe a colçe en equip.


Estaríeu disposats a pactar si entràreu i recolzar al PSOE perquè no governara el PP Aspirem a ser un factor decisiu a l’ajuntament, jo me presente per a ser l’Alcalde.


Dins del vostre programa es realitzen moltes propostes concretes, ens podries explicar les tres més importants necessàries para pactar? La principal és la creció de llocs de treball a Torrent, tant en base a ajudes, moratòries fiscals, reducció del IBI i altres mesures molt estudiades i realistes per a autònoms, comerciants i xicotets empresaris –què son els veritables creadors de l’ocupació-, i també per part de l’ajuntament amb convenis europeus la creació de contractes de col·laboració social de mínims de 6 mesos, augment considerable d’ajudes a les persones i les famílies què més están patint la nostra crisi entre altres. Per a poder fer-ho lo primer será una optimització dels recursos de l’ajuntament, entre altres la creació de la catalogació definitiva de llocs de treballs al consistori. Altres dos punts importants és la creació d’un Centre d’Urgències adequat i suficient (mentre continuem lluitant per l’Hospital) i la possada en marxa d’un PGOU realista per a intentar posar solucions a altre dels grans problems cóm és el trànsit, aparcaments, recuperació del patrimoni, etcétera.


Si no teniu representació, teniu pensat continuar en política o desapareixerà el partit? No entrem en eixa hipòtesi, però és evident que Actúa representa un espai polític –unic –independent i ciutadà- què si no existirá s’hauria d’inventar, al igual Que la Plataforma per l’Hospital com a reivindicadora de servicis indispensables per a una ciutat com Torrent.


Quan teniu el vostre míting central de campanya o pròxima activitat? Volem convidar al tots els nostres veïns a un acte participatiu polític, lúdic i festiu  per a què la gent aporte les prioritats que tractarà el nostre grup municipal només estem a l’ajuntament. A Partir de les 19:30 hores a la Plaça Frai Antoni Panes (al Rabal).

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.15.31.22

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.