Miércoles, 19 de Febrero de 2020

Actualizada Martes, 18 de Febrero de 2020 a las 11:41:36 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 17 de Abril de 2015

ENTREVISTA CANDIDATO GENERALITAT

Montiel: "La sanitat no pot ser un negoci com ha plantejat el Partit Popular"

Per al candidat de esta nova formació, els socialistes no estan preparats per a guanyar les eleccions als populars perque no ha fer una renovació

Nascut a Jaén fa 56 anys, aplegà a Valencia en els anys 60 com molts altres emigrants andalusos. De família humil, son pare treballava de cambrer i va viure tota la seua vida a Benicalap. El seu primer treball va ser de forner. Va tindre contacte en la política a la Ford, on era botons de les oficines. S’inicià al sindicalisme en una época de vagues del metal i va ser despatxat. Va continuar estudiant i treballant per a traure la carrera de Dret primer i després la de Ciencies Politiques, i és professor associat. Ha sigut un politic sense partit fins ara. Havia format part de moviments veïnals de Mislata o col·lectius ecologistes com Per L’Horta. Des de fa un mes és la cara de Podem en València. En quatre fills, dos bessons de la seua segona dona, quasi no li queda temps per a llegir, però vol estar en política de pas.

 

Coneix Torrent, ha visitat la ciutat? Sí, moltes voltes. He anat moltes voltes al Cassino quan estava en la plaça de Sant Roc i seguixc tenint amics.

 

Et trien el dia dels enamorats, hi ha temps per a preparar unes autonomiques en tan poc de temps? Es cert que som un partit jove pero que tenim molta ilusió i que conectem molt en la gent. Estem rebent moltes queixes, i propostes. Segurament tindrem el programa electoral en breu i votat ya per nostres circuls a finals d’abril.

 

En les primaries, tingueres el “dedazo” d’Iglesies, No és aixó jugar en avantatge?  Este partit és diferent a altres i les diferencies son públiques. La candidatura de Copete fon recolçada per Teresa Rodríguez i a mi em va recolçar Pablo i Errejón. No crec que siga un avantatge i no hi ha tal confrontació, però si fulles de ruta i estils diferents.

 

Un 55% es poc per a liderar un partit? A mi aixó no em preocupa, sino lo que diguen els ciutadans en maig. No em preocupa que se mostren les diferències.

 

Digueres que si fores Monedero hauries dimitit. No creus que este assunt vos ha afectat com ja reflectixen les enquestes? Cada un es cada un. Se ens mira en lupa, i crec que Monedero ha fet un eixercici de transparencia exagerada. Lo que em preocupa que el ministre Montoro es concentre tant en investigar a una sola persona i no se faça en altres empresaris i esportistes, i hauria menys frau.

 

Les enquestes posen a quatre partits molt igualats Crec que esta darrera enquesta de Demoscopia és interessada. A nivell autonomic hi ha altra enquesta recent del CIS que marca que en el Païs Valencià Podem es situaria com primera força en el 32%. La meua sensació es que esta situació se mantindrà i que seguirà esta tendéncia. La nostra intenció és superar al PP. No soc partidari de les majories absolutes pero el nostre adversari es el partit que ha estat governant durant més de 20 anys i som l’unic partit que pot fer-ho perque el PSOE ha confiat en l’alternància i no s’han renovat en persones e idees.

 

Compromís vos ha qualificat d’un partit de Madrid. Vol Podem autonomies, televisió pròpia, defendrà el valencià? Ara per ara tenim una estructura estatal però tenim una secretaria plurinacional i estem debatent el nostre model d’estat. Jo crec que tenim un estatut de segona fruit dels pactes autonòmics i el café per a tots després del colp d’estat. Tenim llegua i història pròpia i la reforma del 2006 va ser un nou error perquè ens va deixar infrafinançats. La idea de la radiotelevisió pública és fonamental. De fet jo sóc un dels redactors de la iniciativa legislativa perquè es recupere la normalització de la llengua.

 

Esteu a favor de desprivatitzar l’educació i la sanitat, Eliminareu les escoles concertades? Nosaltres tenim una prioritat que és l’escola pública, i no podem consentir els barracons ni les ràtios d’alumnes per aula. Les escoles concertades no les tancarem però es recolzaran aquelles escoles que tinguen projectes educatius d’interés social i no siguen discriminatoris. No que no es va a fer és afavorir més concerts ni donar sòl per a CIE. En sanitat recuperarem la titularitat pública perquè la sanitat no pot ser un negoci.”

 

L’hospital de Torrent hauria d’haver sigut una realitat fa uns anys. Si, una realitat que no està. Nosaltres apostem per hospitals de proximitat i relacions més personals. Estem en contra de macrohospitals com La Fe.

 

Et preocupa que Torrent, la principal ciutat del cinturó metropolità no es presente Podem amb altres plataformes com Guanyem? El que volem és que hi haja un canvi, i ho farem des del carrer o des de les institucions. El cercle de Torrent és molt important i estratègica, però no cal que tinga representació.

Comentarios

Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.232.125.29

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada
Olvide mi contraseña

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.