Domingo, 06 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Jueves, 22 de Enero de 2015
ENTREVISTA POLÍTICA

Beguer: “Si s’obri judici oral pel cas Gaia demanarem dimisions”

Per al líder dels ecovalencianistes, la política de concecions a gran empreses al llarg termini no beneficia als interesos dels torrentins

Es la cara més visible de Compromís a Torrent, y del nacionalisme desde fa mes de quinze anys. Llibrer de professió és el secretari local de BLOC i portaveu municipal de Compromís. A més és conseller nacional del partit. Als seus 54 anys es veu encara amb forces per a repetir una per tercera vegada en les pròximes eleccions. Casat amb dos fills és un orgullós iaio d’un xiquet que gaudeix tant com de les seues aficions, la lectura i la vida social a més d’amant dels plats de Cullera. Va ser fundador de la Filà Hospitalaris, pertany a la falla Cronista i forma part de la Germandat del Davallament de la Creu.

 

La coalició acaba d’aprovar el reglament de primàries estant a punt de fracturar-se. El reglament de primàries es va votar a favor pel 64% dels membres del Consell General de Compromís, però els Estatuts marcaven el 66%, així que no es pot parlar de fractura. Es va arribar a un consens més ample del que ja hi havia. En la posterior votació es superà el 90%.

 

Si Enric Morera no s’haguera retirat hauria apostat per Mónica Oltra? El meu candidat sempre ha segut Enric Morera, però pense que Mónica va a ser una excel·lent Presidenta. Les meues relacions son molt bones, de fet en les darreres eleccions locals fou ella la que em presentà públicament com a candidat a Torrent.

 

És canddiat a les primaries de Torrent... El Calendari de Primàries aprovat per al nostre municipi obert a militants i simpatitzants i triem tota la llista. Es per internet el 28-29-30 de gener i presencial el 30 de gener. Qualsevol es pot presentar.


L’ambient dins de la coalició en Torrent s’ha enrarit els últims mesos. Seguix sense donar validesa a la nova executiva? Accepte formalment la nova executiva, encara que no comparteix la seua legalitat, me reserve si faré accions posteriorment.

 

¿Es  partidari d’una confluència amb Guanyem Torrent en l’eleccions? En política 2 més 2 mai són quatre, crec que serà molt bo que la corporació municipal siga bon fidel reflexe de la pluralitat política a Torrent, afortunadament el bipartidisme està donant les seues darreres bocanades; ara s’impossa una nova política de pactes i de treball en comú en un ample consens.

 

Les enquestes donen un fort impuls a Podemos. Han mesurat quants vots pot afectar-los o es desunflarà abans? És evident que ens afectarà al nostre creiximent com en major o menor mida a tots els partits, però com sempre he mantés la nostra coalició te una implantació lenta i mesurada però molt ferma i som el únics defensors del valencianisme a diferència de la resta de partits, Podemos inclòs.

 

Al Gener és el juí per la querella de Gaia. Creu que pot haver-hi sorpresa? Hauría de dimitir Folgado si és condemnada?  Si la imputació acabara finalment en obertura de judici oral la línia roja està marcada pel propi President de la Generalitat,  i per tant haurien d’anar-se els implicats, no obstant si el propi PP s’inhibira en l’assumpte, nosaltres com a grup municipal demanaríem la dimissió de totes aquelles persones que finalment acaben assegudes en la banqueta. De totes formes respectem totalment les desicions i el tempus de la Justícia.

 

¿Si no haguera actuat Folgado, l’haurien denunciat per no actuar contra la concessionària per impagament? El tema de fons no és una pel·licula de bons i roïns. El que podem afirmar a dia de hui és que no hi certificat final d’obra en les instal·lacions esportives de Parc Central, que l’arquitecte encarregat va certificar quatre pàgines de deficiències abans que el govern de Jesús Ros atorgara el contracte de concessió, i per tant, arribat a aquest punt, és qüestió que els tribunals dirimisquen totes les responsabilitats que calguen. No obstant si Compromís haguera tingut responsabilitats de govern, en aquell moment, les instal·lacions no s’haurien atorgat a una empresa privada sinó que haurien sigut gestionades per l’Ajuntament.

 

El seu partit ha criticat les concessions a llarg termini de l’enllumenat, el fem. Les concessions a llarga durada ens han dut a la situació que patix actualment l’Ajuntament, que en compte de gestionar el Govern es dedica a defensar-se o acusar en contenciosos judicials llargs i costosos, en els que a més la imatge que la ciutadania trau del seu Consistori deixa molt que desitjar. Ací a Torrent hem vist com el contracte de gestió de l’aigua va atorgar-se pel PSOE a 25 anys, el de la neteja a 18 anys també pel PSOE,  la plica de l’enllumenat públic vol atorgar-la ara el PP per 15 anys, etcètera. Una manera de gestionar i de deixar en mans privades serveis bàsics que haurien de redundar en benefici de la ciutadania i no d’interessos particulars, especialment en l’aigua, l’energia i el medi ambient.
 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.117.231.15

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.