Lunes, 07 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 26 de Septiembre de 2014
ENTREVISTA PORTAVOZ COMPROMÍS

Beguer: "Si el PP canvia la llei electoral, pot ser que tinguen l’efecte contrari”

Per a el lider dels nacionalistes torrentins, no se pot governar sense haver obtingut la majoria absoluta en les urnes

És el polític torrentiní més antic en actiu amb tres legislatures. Llibrer de professió és el secretari local de Compromís i del seu partit majoritari, el BLOC. A més és conseller nacional del partit. Als seus 54 anys es veu encara amb forces per a repetir una per tercera vegada en les pròximes eleccions. Casat amb dos fills és un orgullós iaio d’un xiquet que gaudeix tant com de les seues aficions, la lectura i la vida social a més d’amant dels plats de cullera. Va ser fundador de la Filà Hospitalaris, pertany a la falla Cronista i forma part de la Germanor del Davallament de la Creu.


Sisè partit més votat en les europees, contents? Sí, molt contents. Vam tenir prop de tres-cents vots en les passades europees i en les últimes eleccions més de dues mil malgrat l’alta abstenció. Les europees no són comparables però marquen tendències.

El fenomen Podemos es veu com un perill des de Compromís? S’assemblen a nosaltres en què som assemblearis però amb els matisos que nosaltres som nacionalistes. No ens molesta el seu ascens. Nosaltres tenim un vot molt fidelitzat i cada vegada que donem pas cap avant no ho donem arrere. Estem ben afermats .

Ha aparegut una Plataforma ciutadana d’esquerres, Guanyem Torrent, que podria també presentar-se... No ho veig com un nou partit sinó un enfront de l’esquerra del PSOE, com si fóra una UTE d’esquerres. És una possibilitat però en política 2+2 no és igual a 4. Quan Compromís es va aliar amb Esquerra Unida es van sumar menys vots junts que per separat. Ara bé, si la llei electoral es canvia per a mantenir el bipartidisme, pot haver-hi un efecte contrari, i el PP es puga donar la sorpresa de la seua vida. A més de que si es fera, tal vegada governarien, però ho farien però sense legitimitat perquè no serien el partit amb majoria absoluta

No complicaria encara més la governabilitat un possible cuatripartit? Mentre que li’l que es faça coincidisca en el nostre programa no ha d’haver-hi problema. Per exemple, tots pensàvem que el PP faria l’hospital i ho hauríem recolzat però ha sigut un gran fiasco. I si parlem de la Generalitat, la majoria absoluta solament ha servit per a endeutar la comunitat i omplir les corts d’imputats.

Creu que si es recupera l’economia el PP té possibilitats de repetir majoria absoluta? Tant de bo millorara la situació econòmica perquè hi ha molta gent que ho està passant molt mal. Lamentablement s’està produint una precarietat laboral que fa que la gent no isca de la pobresa. És una realitat fictícia fins i tot per als empresaris perquè la gent no té estabilitat i no s’atreveix a consumir.

Es rumoreja amb la volta de Jesús Ros per a presentar-se a les primàries... Són qüestions internes a les quals no m’agrada referir-me. Crec que per a opinar cal conèixer bé del que es parla. Els desitge el millor.

Para quan les primàries en Compromís? Estem a l’espera de saber el reglament. Nosaltres a Torrent sempre hem fet primàries de tota la llista, no com el sistema de llistes tancades. Jo sóc partidari de llistes obertes per a tots els partits i en totes les eleccions. Açò sí que seria una vertadera proposta de regeneració democràtica.

Han presentat 27 al·legacions als Comptes Generals… De fet ens hem basat en el propi informe de l’interventor. El que no pot ser és que li’ls /els hi organismes autònoms no es consoliden com si foren ens totalment independents. I després també al·legacions sobre algunes factures. La veritat és que tenim un assessor excel·lent i esperem que alguna de les al·legacions siguen acceptades.

Comença el curs amb calor i nova llei d’educació... S’ha canviat tot sense consens. Catalá ha volgut ser la primera per a posar-se una medalla sense tenir en compte que al setembre hi ha comunitats on no és possible començar el curs tan aviat. Els edificis no estan condicionats per a l’estiu i hi ha fins i tot barracons sense aire condicionat. Ha sigut un error molt greu a més de que avançar no ajuda a la conciliació familiar de les vacances. S’hauria d’haver consensuat amb professors i pares. Després hi ha hagut professors que han hagut de treballar en les seues vacances d’agost per a planificar l’inici de curs.

L’Huracà CF ja té 1.500 abonats en segona B a Torrent. Tant que s’omplen la boca de torrentinidad, la qual cosa han fet amb aquesta jugada és dificultar el creixement dels equips de la nostra ciutat. L’últim ja ha sigut canviar els seients de color taronja, que són els colors de tota la vida del Torrent *CF i que també s’associa als *torrentinos. A més han donat la concessió dels camps a un dels equips de Torrent quan s’hauria d’haver mantingut pel propi Ajuntament. Cal tenir clar que L’Huracà *CF és un equip de fora que es pot anar d’aquí a uns anys, i el que s’hauria de fer és ajudar a promocionar l’esport base.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.16.48.43

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.