Viernes, 26 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
PAU ALABAJOS (Compromís)
Viernes, 04 de Julio de 2014
VICENT BEGUER (COMPROMÍS)

Festes Alternatives

Des de Compromís hem sigut testimonis de primera mà de la decisió del govern de Torrent d'impedir qualsevol tipus d'expressió o manifestació que no combregue amb els interessos particulars dels actuals responsables del Partido Popular a l'Ajuntament. Onze associacions i grups de Torrent, més un mitjà comunicació han proposat la realització d'unes festes alternatives amb l'únic objectiu d'enriquir les festes locals "oficials", les quals es caracteritzen any rere any per la despersonalització cultural junt la prevalència per portar a artistes i grups forans, que, això si, cobren religiosament i molt ben pagats abans de realitzar la seua actuació. Més enllà d'aquesta realitat destaquen els fets i les formes per les quals s'acaben prohibint aquest tipus d'expressions festives i culturals promogudes per segons quines associacions i grups de Torrent.

 

Aquestes festes alternatives, en les quals els artistes participants no cobrarien ni un euro de l'Ajuntament, varen ser sol·licitades per als dies 17 al 20 de juliol, motiu pel qual les associacions implicades varen tindre una reunió amb el regidor de Seguretat Ciutadana i portaveu del PP al Ple de l'Ajuntament, el senyor Jorge Planells, al qual se li van proposar diverses opcions, tant per a minimitzar les molèsties al veïnat com per compatibilitzar la programació amb la pròpia de les festes "oficials".

 

La denegació a la realització d'aquestes festes alternatives s'arreplega al document de resposta a la sol·licitud, en el que es fa referència a un informe de la Delegació de Festes, al qual els afectats no saben si existeix o no, atenent al fet que se'ls ha negat l'accés al mateix. De fet el regidor Jorge Planells els va advertir que aquest informe tenia el caràcter de "verbal", cosa totalment contraria al procediment administratiu, on les respostes oficials han de basar-se en documents escrits i validats pel funcionari competent en la matèria.

 

Deia al començament d'aquesta columna que el nostre grup municipal ha sigut també damnificat per aquest tipus de "decisions" del govern del Partido Popular. Sense anar més lluny l'any passat des de Compromís es va alertar de l'existència de desenes d'abocadors descontrolats a Torrent. En una campanya realitzada al llarg dels mesos de maig i juny de 2013 vàrem detectar i denunciar l'existència de més de 30 d'aquestos abocadors disseminats pel nostre terme municipal. Com que el treball de camp va acabar a finals de juny, vàrem demanar permís a l'Ajuntament perquè ens autoritzaren, en juliol, i previ pagament de la taxa, a ocupar un xicotet espai a l'alçada de la biblioteca metro, un lloc que no molestava ni al pas de les persones ni provocava cap tipus d'afectació al trànsit rodat. Bé, la resposta de l'Ajuntament fou negativa adduint una circular emesa pel regidor de Mobilitat en la que es prohibix qualsevol tipus d'activitat política durant les festes de Torrent, una circular que vulnera drets constitucionals com l'expressió i participacions polítiques al carrer, més si cap quan es tractava de denunciar abocaments contaminants, no controlats, a la nostra població.  

 

La ciutadania, i la resta d'entitats com per exemple els partits o coalicions electorals tenim el dret i el deure de participar en la societat, així com els de denunciar aquells fets que considerem ens afecten tots i totes, no es tracta d'anar en contra de ningú, tal i com ho entén el Partido Popular, sinó de treballar per aportar i millorar la nostra ciutat, en positiu. Aquestos haurien de ser valors a protegir i promocionar, i no a prohibir, perquè al sistema democràtic no l'ofén qui vol sinó el que pot, i el govern del PP de Torrent ho sap, i, malauradament, actua en conseqüència.  

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.191.157.186

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.