Viernes, 19 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN 1
Sábado, 08 de Junio de 2013

Alabajos dimite del Consell de Cultura per ser "una cortina de fum"

El cantautor en representació de Compromís ha deixat l'órgan perque considera que es "una cortina de fum per evadir les responsabilitats del PP sobre l'Externalització de l'Auditori"

El representat per part de Compromís ha anunciat la seua renuncia al Consell de Cultura enviant una carta de renùncia als mitjans de comunicació. Entre les raons presentades assenyala que el Consell Municipal de Cultura de Torrent és "una cortina de fum per a evadir les responsabilitats del Partido Popular sobre l'externalització (privatització) de l'Auditori de Torrent. El sectarisme partidista del PP va fer que un espai escènic que funcionava adequadament passara a mans de la iniciativa privada, mentre segueix rebent una quantitat importantíssima de diners procedents dels impostos dels torrentins i les torrentines en detriment de la qualitat de la programació. La cacera de bruixes d'aquells professionals que havien administrat la institució de manera honesta i coherent i la incompetència de la Regidoria de Cultura per "solucionar" els "problemes econòmics" sense acudir a empreses externes ha fet que la nostra ciutat s'haja inhibit de la gestió d'un dels auditoris de referència del País Valencià".

Des del grup polític es varen oposar al reglament que regeix el Consell dient que no reflectia la participació ciutadana, "sinó que s'articulava en base a quotes de partit i on el PP anomenava 7 dels 9 representants. Encara que la ponderació de nomenaments haguera estat fidel al resultat de les urnes, també ens hi hauríem oposat, perquè el que des de Compromís proposem és que la ciutadania, el valuós teixit associatiu i cultural que tenim a Torrent, tinga vehicles de participació i expressió més enllà d'un repartiment de quotes per part dels partits. No obstant això, aquesta ràtio ja deixava a les clares les intencions del govern del PP: es tractava de fer un organisme titella per amagar les pròpies vergonyes".

Negació de dades econòmiques
Alabajos ha denunciat que no ha rebut informació econòmica de la activitat cultural i se "m'han sigut negades sistemàticament, fins i tot amb al·legacions del tipus "les festes no són cultura" (que em sembla una falta de respecte a la pròpia institució, tenint en compte que la regidora de festes n'és la vice-presidenta i que un percentatge de la programació de l'auditori correspon a la setmana de festes)."

Alabajos també va queixarse per les actes del Consell de les que va dir que s'han tergiversat i s'hi han vist falsejades. "S'hi reflecteixen votacions que no varen tindre lloc i fins i tot es va posar per escrit que votava a favor qüestions que votava en contra. En l'acta de l'última reunió a què vaig assistir s'arriba al paroxisme que, havent tingut una sessió tensa per la meua protesta de com s'estava tergiversant en acta la meua opinió i, per tant, no havent aprovat l'acta de la sessió anterior, encara es tornaven a sancionar com a aprovades per "unanimitat" qüestions a les quals vaig manifestar la meua opinió contrària. Es tracta d'una clara burla conscient no només a la meua persona i la meua faena, sinó a les mateixes institucions que representen el poble torrentí. Una autèntica vergonya", ha recordat el representat de Compromís.

Reunions el 3 de cada mes coincidint amb les protestes del metre
La gota que ha fet vessar el got va ser qie després d'haver manifestat en l'anterior reunió que s'evitara que la reunió coincidira amb la convocatòria de l'Associació de Víctimes de Metro 3 de Juliol que cada 3 de mes té lloc a la plaça de la Mare de Déu des de fa quasi set anys es va tornar a convocar el 3 de juny de 2013 a les 19:30 hores, a la mateixa hora que l'AVM3J celebrava el seu acte. "Vaig remetre-los un escrit al voltant d'aquesta qüestió per tractar de modificar hora o data i ni tan sols no es van dignar a respondre. En un Consell que es reuneix dues vegades a l'any, no hi ha ni tan sols la sensibilitat humana de deixar fora de les dates possibles 12 dies -els 3 de cada mes- de 365. La meitat de les reunions que fins ara ha celebrat el Consell de Cultura han tingut lloc en un dia 3 de mes. És un fet que parla per ell mateix.


 

Comentarios (1) Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.135.200.211

  • Torrentí de cor

    Torrentí de cor | Domingo, 09 de Junio de 2013 a las 19:45:40 horas

    Joder. vaya pérdida. Siempre se van los mejores.

    Accede para responder

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.