Martes, 15 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Jueves, 02 de Mayo de 2013
Entrevista Xavi Martí-Assessor del grup municipal de Compromís

Martí: “El nostre programa electoral és inassumible per el PSOE”

Afirma que les decissions dins de Compromís són preses de manera assembleària per tota la militància local de la coalició

Xavi Martí Soriano va nàixer a Torrent fa 43 anys, está casat i viu al casc antic de Torrent. És  Llicenciat en Econòmiques i Empresarials i actualment treballa com assessor del grup municipal de Compromís per Torrent. Va entrar en política en l’any 2005 i és membre  de l’Executiva Comarcal de Compromís i Conseller Nacional del Bloc.

Les enquestes obrin la possibilitat a pactes, seria factible una coalició amb PSOE en Torrent amb Campos com possible alcalde? Des què sóc militant mai hem tingut cap conversa amb el PSOE sobre possibles pactes electorals. La prioritat per a Compromís en aquestos moments és exercir la tasca d’oposició de manera responsable. Les decissions electorals, quan arriba el moment, són preses de manera assembleària per tota la militància local, sabent que en última instància nosaltres ens presentàrem a l’alcaldia de Torrent amb un programa de govern que a hores d’ara pense que és inassumible per part del PSOE, independentment del candidat que presente.

Fa poc el seu partit va celebrar eleccions a l’executiva local jove. S’ha superat la divisió de l’últim congrés local? Repetirà Sento Beguer al 2015?  Els jóvens de Compromís funcionen de manera autònoma. Sempre hem vetlat perquè puguen ser crítics no únicament amb els Governants sinó també dins les nostres assemblees. Dir que existix una divisió interna sobre les idees que defensem és no conéixer el funcionament intern de Compromís. Sobre si repetirà Sento o no, som assemblearis i per tant és impossible que puga contestar, a hores d’ara, eixa pregunta.

Recentment ha nascut un nou partit, de caràcter local. Creu que pot tindre incidència en els resultats de les municipals de 2015?  Quants més partits es presenten millor per a Torrent, els veïns i veïnes podran triar més opcions democràtiques, que és tot el contrari al bipartidisme que hem patit des dels inicis de la transició política.

Folgado ha anunciat superavit en 2012... Tots aquestos anuncis als que ens té acostumats el PP, en els que dóna la informació a la premsa abans que la documentació corresponent als grups de l’oposició són com ensenyar un paquet i no deixar-te vore que hi ha dins. No tenim a hores d’ara cap informació detallada, partida per partida, sobre la liquidació del pressupost del 2012, i per altra banda si el PP té les dades econòmiques de l’any passat, perquè no li les facilita als Grups de l’Ajuntament? Cadascú que traga les seues conclusions.

Per altra banda, el deute viu ha augmentat... Aquesta sí que és una realitat constatada pel Ministeri d’Economia, el deute viu s’incrementà un 23% i això ha obeït a una pèssima gestió econòmica que se suma al forat deixat per l’anterior govern popular de Maria José Catalá, que entre altres qüestions ha provocat que l’Ajuntament s’haja acollit al pla de pagament a proveïdors, endeutant-se amb un préstec de 12’8 milions d’euros Com s’ha evidenciat, des del 2007, la política econòmica practicada pel PP s’ha orientat al populisme electoral, obviant qüestions pressupostàries de planificació bàsiques, que ens han dut on estem. Folgado ha tornat a culpabilitzar al PSOE del deute històric. Bé, és l’estratègia del “y tú más” a la que ens tenen acostumats PP i PSOE però sense aportar dades. Nosaltres en 2007 demanàrem que es fera una auditoria del deute de l’època socialista que el PP mai ha volgut encarregar. El bipartidisme mai s’audita així mateix perquè seria contraproduent pels seus interessos.

El PP vol estudiar la retransmissió dels plens municipals, ¿Es suficient per a Compromís?, o creuen que es necessari encara canviar l’horari de plens Que jo sàpia el PP el que vol fer es penjar-los en diferit en la pàgina web municipal. L’horari dels Plens, va ser canviat sense cap tipus d’explicació als veïns i veïnes. La diferència fonamental, entre l’horari anterior i l’actual, és l’assistència pública, que ara brilla per la seua absència. Aquesta és la transparència i la participació pública que vol el PP per a Torrent.

Han demanat explicacions a Santi Miquel per acompanyar a Cotino a visitar a familiars de víctimes del metro... És un fet molt greu denunciat per un familiar de les víctimes. Visitaren familiars no per cortesia, sinó presumptament per a comprar-los el silenci a canvi de llocs de treball o millores laborals en empreses públiques valencianes.

Han denunciat la llargària del contracte d’enllumenat públic...  Ara que el PP està al govern vol privatitzar la gestió de l’enllumenat públic dels carrers en un contracte de 2 milions durant 15 anys, que comprometrà als futurs 4 governs. La privatització de serveis públics és un símptoma de no saber gestionar eficientment els serveis públics, per això recorren a un tercer perquè els solucione el problema.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.227.72.212

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.