Sábado, 27 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
PAU ALABAJOS (Compromís) 1
Miércoles, 13 de Febrero de 2013

"Austeritat de 202.219’66 euros"

Són els salaris que percebran el Secretari General de l’Administració de Torrent  (102.973’80€) més un altre alt càrrec anomenat Director General de l’Oficina Pressupostària (99.245’86). Les bases de la baremació d’aquestos dos llocs de treballs va ser aprovada, amb els vots a favor del Partido Popular, el passat  Ple Ordinari del 4 de febrer de 2013.
La Llei de Bases de Règim Local obliga a la creació d’un Òrgan de recolzament a la Junta de Govern Local, que el PP ha batejat com Secretari General de l’Administració, càrrec que conviurà, amb l’existent des tota la vida, de Secretari General de l’Ajuntament, i que el PP va reconvertir al seu moment en Secretari General del Ple. Compromís va fer una proposta per a deixar damunt la taula aquesta baremació perquè el Secretari General del Ple, el de tota la vida, es fera càrrec, de les funcions d’aquest nou Secretari de l’Administració, amb l’estalvi corresponent per a les arques locals, que recordem té un deute amb els bancs de més de 65 milions d’euros, a data 31 de desembre de 2012.

En el cas del Director de l’Oficina Pressupostària ocórre un tant del mateix, atés que Compromís proposà que es fera càrrec transitòriament algun dels alts funcionaris ja existents, com la Intervenció Municipal i inclús la pròpia Tresorera de l’Ajuntament. Les dues propostes, de deixar l’assumpte sobre la taula, varen ser rebutjades pel Partido Popular.
Aquesta manera d’entendre la legalitat xoca amb altres òrgans als que també obliguen les Lleis, per ser Torrent gran ciutat, i que el PP si que votà que es quedaren damunt la taula, com per exemple la Comissió Ciutadana de Queixes i Suggeriment i l’Òrgan ciutadà de Reclamacions Econòmic Administratiu, proposades ambdues per Compromís fa aproximadament mig any. Aquestos dos òrgans de recolzament i transparència ciutadana són pràcticament a cost zero per a l’Ajuntament, especialment en el cas de la Comissió ciutadana de Queixes, i en el cas de l’Econòmica Administrativa el cost està molt lluny d’eixos 202.219’66€ que el Partido Popular ha aprovat.

El PP aposta per fer baremacions per a ocupar llocs amb retribucions sumptuàries, però es bota la legalitat quan es tracta d’aplicar la normativa en aquells òrgans de participació ciutadana als que obliguen les lleis. Com veieu, al remat, és una qüestió de “filosofia política”, uns proposen alts càrrecs i altres proposem més participació ciutadana, cadascú que se situe on estiga més còmode...

Comentarios (1) Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.149.250.1

  • fernando

    fernando | Lunes, 25 de Febrero de 2013 a las 16:43:26 horas

    con la que está cayendo y aún no hemos aprendido que hay que vivir de otro modo!, que no podemos gastarnos lo que no tenemos, y que no se pueden pagar esos sueldos tan altos.

    Accede para responder

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.