Lunes, 07 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
Redacción
Lunes, 10 de Diciembre de 2012

Compromís afirma que el Consell Municipal de Cultura és una pantomima del Partit Popular

ELS EU REPRESENTANT AFIRMA "LA FALSIFICACIÓ REITERADA DE LES ACTES DE LES REUNIONS DEL CONSELL"

El representant de Compromís al Consell Municipal de Cultura, Pau Alabajos, ha denunciat "la falsificació reiterada de les actes de les reunions del Consell, en les quals es reflecteixen votacions que no han tingut lloc mai". En aquest sentit, Alabajos ha considerat el fet com a "molt greu, ja que s'està violant un principi democràtic com és el respecte de la imparcialitat en la documentació pública. "El PP vol falsejar la documentació perquè no vol que consten altres opinions en les actes del Consell", valora Alabajos. Així doncs, en rebre l'acta de la primera sessió, Alabajos comenta que es va adonar que s'havien reflectit votacions per "unanimitat" que no havien tingut lloc i que, a més a més, "el document estava redactat únicament en castellà, fet que contradiu el reglament de normalització lingüística de l'Ajuntament. En la següent reunió, el representant de Compromís va explicitar que no aprovava l'acta de la sessió anterior i va demanar que es rectificara. "La sorpresa majúscula ha arribat quan, en rebre ara la transcripció d'eixa reunió, es torna a incidir que l'acta es va "sotmetre a votació" i es va "aprovar per unanimitat", quan no va existir tal votació i fins i tot hi hagué la protesta expresa d'Alabajos. "Es tracta d'un fet molt greu i antidemocràtic", remata durament el representant de Compromís.

En paraules del propi Alabajos, "hi ha diverses apreciacions a l'acta de la darrera sessió del CMCT que no es corresponen amb la realitat. Fins a tres vegades s'utilitza la fórmula "sotmesa a votació, s'aprova", referint-se a diverses qüestions (aprovació de l'acta anterior, informe d'activitats culturals 2012 i proposta de programació de l'auditori: jazz i tardor). "En cap dels tres casos es va realitzar una votació protocol•lària, tampoc es discuteixen els punts ni queden reflectits a l'acta els arguments a favor i els arguments en contra, vulnerant el dret legítim de votacions (a favor, en contra, abstencions) i recompte, com si d'una partida de truc, entre amics, estiguérem parlant".

Això denota, continua Alabajos, "la falta de respecte que el Partit Popular mostra cap a aquesta institució, creada únicament i exclusiva, com a cortina de fum, com a farsa de consens polític, en un intent d'amagar i justificar la privatització de l'auditori ara fa cosa d'un any". "Es tracta d'una pantomima, d'un teatret absurd i infructífer que no beneficia en res a la cultura de Torrent. D'altra banda, la negació rotunda a tractar temes pressupostaris de l'apartat de festes (on evidentment hi ha una programació musical i d'espectacles que es correspon fil per randa amb l'àmbit cultural) diu molt poc en favor de la transparència i de la voluntat de consensuar unes polítiques enriquidores que contemplen totes les sensibilitats culturals dels torrentins i les torrentines. El fet que el President de l'organisme no vullga mostrar les xifres a un dels membres del Consell denota incultura democràtica, despreci pels valors de la transparència i falta de respecte cap a la resta de membres del Consell de Cultura".

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.