Lunes, 02 de Abril de 2012
DEPORTES

El NB Torrent guanya davant el Almassora per 64-71 en un partit molt intens

ELS TARONJA ESTAN OBLIGAT A GUANYAR DOS DELS TRES PARTITS RESTANTS

L'equip castellonenc isqué molt agressiu en defensa i encertat en els triples, just al contrari que els torrentins, massa nerviosos per la importància del partit. Això es reflexà en el marcador (10-3, 21-10). Malgrat un inici prou gris, els hòmens de Juanlu Ruiz aprofitaren les rotacions dels locals i gràcies a les penetracions de Ramón Catalá, que sempre terminaven en cistella, falta o assistència, l'equip torrentí aconseguí remuntar i fins i tot ficar-se per damunt (26-27) però l'alegria no durà gaire perquè dues errades foren aprofitades pels locals per anar-se'n al descans amb avantatge 31-27. Els de taronja eixiren amb tot en el 3er quart i estigueren sempre per damunt en el marcador, encara que Almassora no donà mai el partit per perdut. Els triples i els contraatacs dels visitants els portaren a gaudir d'un avantatge que pareixia suficient. A falta de 2 minuts amb 51-57 els torrentins sofriren un colapse ofensiu, que aprofitaren els locals per anar retallant punt a punt i finalment empatar a 57 faltant 20 segons. L'última possessió fou per als torrentins, com ja va succedir contra Paterna, i encara que diversos jugadors tingueren possibilitats de mirar anella, l'opció final va consistir en un tir frontal des de 3 metres, que no entrà. Així doncs, tots a la pròrroga. Els nombrós públic local embogí amb la remuntada del seu equip, mentre que les cares dels visitants eren d'incredulitat. I quan més feia falta, tornà a aparèixer la versió guanyadora dels torrentins, amb un triple en la primera possessió. A continuació seguiren un parell de bones jugades col.lectives i molta activitat defensiva (61-67). A falta de 2'30 un triple d'Almassora serví per recordar als visitants allò que havia passat minuts abans, però els torrentins estigueren molt solvents des de la llínia de tirs lliures i a pesar de concedir segones opcions en defensa ho donaren tot per a impedir que es repetira la història. En definitiva, un triomf vital per a conservar les opcions de salvació. També cal destacar l'actuació de Gustavo Núñez, colosal, i dels altres interiors torrentins, Chus Hidalgo, Rudi López i Raúl Llácer, que anaren de menys a més en el partit, així com la del capità torrentí Antonio Téllez, autor de 21 punts (4 triples). Ara mateix queden només 3 jornades per a finalitzar el campionat i l'equip ha de guanyar obligatòriament al menys dos partits. La pròxima cita serà el dissabte 14 d'abril al pavelló El Vedat, contra Mislata, a les 19'15h. En quant a la resta de conjunts del club, el sénior Preferent pràcticament ha assegurat la categoria, mentre que els júniors s'han sobreposat a una temporada plena d'infortunis i terminaran l'any a mitja taula. El Cadet Preferent, entrenat per Ximo Agapito, està a un pas d'aconseguir la classificació per al playoff d'ascens, com a líder de grup, i l'Infantil Autonòmic també està molt prop del seu objectiu de jugar un any més en la màxima categoria. A més no podem oblidar a la jove esperança torrentina Jovi Merencio, que ha sigut el primer jugador del club en participar a un campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques. El seu paper ha sigut fonamental per a portar a la selecció valenciana aleví fins a semi-finals, on els valencians caigueren davant Catalunya per un ajustadíssim 59-57. Actualment Jovi ens dóna alegries els equips aleví NP1 i infantil autonòmic, i esperem que molt prompte també amb els equips superiors de l'NBTORRENT.