Lunes, 21 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
Redacción
Jueves, 03 de Julio de 2008
PRESUPUESTOS 2008

El BLOC acusa al PP de aumentar artificialmente los ingresos

BEGUER HA PRESENTADO VARIAS ENMIENDAS EN EL PLENO DE HOY QUE ESTIMAN EN NUEVE MILLONES DE EUROS DE EXCESO EN LOS INGRESOS PREVISTOS

El grup municipal del BLOC ha presentat una bateria d’esmenes al pressupost de l’Ajuntament de Torrent de 2008 que se sotmetrà al plenari de 3 de juliol. Per al BLOC, a més de l’incompliment dels terminis per a la seua presentació s’ha unit la manipulació del capítol d’ingressos per part de l’equip de govern. El pressupost de Torrent de 2008 incorpora com ingrés l’estimació de beneficis de l’empresa municipal NOUS ESPAIS S.A. per a 2008 que s’estimen en 2.913.886 €. Per al BLOC es tracta d’una vulneració de la Llei en aplicar tots els beneficis estimats a repartiment de dividends, vulnerant les competències del Consell d’Administració, la Llei de Societats Anònimes, sense cap informe de la direcció financera de l’empresa com es preceptiu. Per al grup municipal és una clara causa d’impugnació del pressupost per la manifesta insuficiència dels ingressos amb relació a les despeses pressupostades. En concret, no es podria estimar com a tal un ingrés que es fonamenta en una mera estimació, que encara no s’ha produït i podria no arribar. Per al BLOC es vulneren també les competències de Consell d’Administració de NOUS ESPAIS S.A.. En larticle 24 dels estatuts de la mercantil es diu que “En el termini dels tres mesos següents al tancament de l’exercici, el Consell d’Administració formularà el balanç, amb el compte de pèrdues i guanys, la memòria explicativa i la proposta d’aplicació de resultats de l’exercici...” . Per tant, no es poden considerar els suposats beneficis de 2008 quan encara no hi ha cap proposta formal per part del Consell d’Administració sobre l’aplicació dels resultats, competència que l’Ajuntament ha delegat en el Consell d’Administració de una Societat Anònima. Beguer ha anunciat que en cas de vot favorable a este punt per part de l’equip de govern impugnarà els pressupost formalment ja que al seu entendre no hi ha un informe de legalitat específic sobre esta qüestió emés per tècnic municipal competent. Segons Vicent Beguer, portaveu del BLOC, unes altres partides que no s’ajusten a una previsió creïble són les urbanístiques (plusvàlua i llicències per obres) perquè d’acord amb la liquidació de l’any 2007 les estimacions d’increment de recaptació augmenten en més de 2 milions d’euros en plena crisi immobiliària. L’equip de govern espera recaptar per estos conceptes 7’3 milions d’euros i a hores d’ara s’haurien comptabilitzat ingressos per un import als 2 milions d’euros a 30 de juny. Amb esta projecció s’estima un dèficit més que probable de més de 4 milions d’euros al final de 2008. Una altra de les esmenes presentades pel BLOC qüestiona els ingressos estimats per les partides de Multes i sancions i de la Grua Municipal. L’equip de govern espera recaptar per estos dos conceptes 920.000 € quan en l’any 2007 es varen liquidar ingressos per un import inferior als 600.000 €. A hores d’ara els ingressos comptabilitzats a 30 de juny sumen poc més de 230.000 € amb una projecció que preveu un dèficit a final de l’exercici de 500.000 €.

Ús indegut de patrimoni municipal del sòl.

Una altra de les esmenes presentades pel BLOC es refereix al finançament irregular de part de les inversions previstes mitjançant la venda de solars que pertanyen al Patromoni municipal de sòl de Torrent. Per al BLOC es tracta d’una liquidació del patrimoni públic que el PP havia denunciat reiteradament en els tribunals i que ara pretén realitzar sense especificar quines parcel·les es venen i si formen part o no del patrimoni municipal de sòl que ha de ser destinat a promoció de vivenda i altres qüestions relacionades amb l’interés social. Per a Beguer “el PP dilapida el patrimoni públic per a finançar allò que li ve en gana quan el que s’hauria de fer és incidir en el mercat del sòl i facilitar vivendes assequibles per als torrentins”.

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.