Domingo, 29 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Jueves, 08 de Septiembre de 2016
POLÍTICA

Guanyant Torrent denuncia l’incompliment dels acords del Consell Animalista

La coalició denuncia que el govern municipal, mitjançant la regidora Nàdia Marín, ha aprovat la licitació de l’empresa encarregada de fer la recollida de gossos "sense tenir en conte el text aprovat pel plenari municipal amb el vist i plau del conjunt de grups polítics que el configuren. La coalició assegura que amb la solució presa amb Vinaròs no es poden dissenyar programes d’atenció i adopció d’animals de companyia

La coalició ciutadana Guanyant Torrent ha denunciat que l' empresa encarrega de recollir animals errants no té en compte "la resta de veïns no humans de la ciutat, es troba a dos hores i mitja de Torrent, la qual cosa entrebanca en molt, les adopcions i ajudes de persones o associacions interessades a col·laborar. A més, s’hi dedica a la venda de gossos i no contempla el sacrifici zero ni explica com ho aconseguirà en algun moment", ha denunciat el seu portaveu.

 

La formació, que va donar el suport al govern socialista a l'investidura ha criticat la gestió de la regidora del área animal. "S’ha reunit amb el propietari de l’empresa responsable de la recollida “El Corralet”, i convidà també les associacions animalistes, a esquenes dels representants polítics del Consell, el que suposa -en opinió de Guanyant Torrent— “un menyspreu flagrant a la democràcia participativa”. D’aquesta manera, ha estat com durant l’any llarg d’existència de la regidoria, s’han pres decisions importants per al veïnat no humà de Torrent sense comptar amb l’opinió de grups, i entitats preocupats per aquest sector.

 

Guanyant Torrent denuncia igualment que, des que s’ha creat la Unitat de Protecció Animal amb un oficial i cinc agents, aquesta és l’hora que no hi ha cap protocol d’actuació i per tant, té un valor limitat aquesta iniciativa que hauria de beneficiar els veïns no humans de Torrent. En aquest sentit, es denuncia la lamentable imatge que aquest estiu ha aparegut als mitjans de comunicació com un agent de policia muntat dalt d’un ase trobat i es demana al màxim responsable de la policia que informe sobre aquest fet i sancione l’agent en qüestió.

 

Un carnet de alimentadors no consensuat amb el Consell Animalista

Per acabar-ho de rematar, la regidoria del ram, ha anunciat la creació d’un carnet d’alimentadors, tot i pensant que d’aquesta manera desapareix el problema de salut i benestar de les colònies felines desateses arreu la ciutat. Aquest anunci ha estat fet al marge del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals, amb la qual cosa, Guanyant Torrent manifesta que, “en aquest aspecte com en tants altres, s’estan donant pals de cec sense comptar amb aquest òrgan que tot i ser de caràcter consultiu, disposa de persones i associacions especialitzades en el tracte als veïns no humans del poble”.

 

La coalició ciutadana subratlla la necessitat de reprendre les formes participatives per al govern general de la vila i d’aquesta manera, “oblidar definitivament els procediments autoritaris o presidencialistes, que no porten enlloc”.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.218.93.169

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.