Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Viernes, 24 de Junio de 2016
POLÍTICA

Guanyant demana que no s’utilitze glifosat per ser cancerigen

La Plataforma Ciutadana insta l’Ajuntament a adoptar mesures de precaució per a preservar la salut i el medi ambient. Aquesta proposta s’hi realitza arran els informes fets públics per l’Agència Internacional d’Investigació del Càncer, depenent de l’Organització Mundial de la Salut, en classificar els productes amb component de glifosat com a cancerigen per a l’ésser humà. A partir d’aquest Informe, organitzacions com Greenpeace ha demanat que s’adopten ràpidament mesures de precaució per a preservar la salut i el medi ambient.

Guanyant Torrent proposarà davant el proper plenari ordinari que ha de celebrar la corporació d’aquesta localitat de la comarca de l’Horta, la prohibició a tot tipus de verins químics dins dels nuclis urbans, per raons de salut pública i ambiental i més encara quan aquests s’utilitzen pel sistema de polvoritzacions.

 

D’igual manera se sol·licitarà que l´Ajuntament elabore una Guia de Bones Pràctiques en Jardineria, recomanant utilitzar les plantes més adequades per a cada lloc entre els centenars d’espècies autòctones xeròfil·les, mediterrànies, que en tenim i que no necessiten pràcticament més aigua que la que plou ni a penes manteniment.

 

A més, s’instarà a popularitzar per part de l´Ajuntament el Pla de Desenvolupament d’Agricultura Ecològica que ara duu endavant la Conselleria d´Agricultura per a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat i factibilitat d’aquest nou model molt més ecològic, saludable i rendible.

 

Aquestes propostes que s’hi realitzen han estat motivades per la descoberta del glifosat com a principal component de l’herbicida més venut a tot el mon, el “Roundup”, que ha estat desenvolupat i comercialitzat per la companyia Monsanto i que es pot trobar als parcs, jardins, cultius i aliments, ja que s’ha sabut que deixa petjada i hi ha desenes de milers d’hectàrees de terres de cultiu, i inclús voreres, que han estat ruixats amb “Roundup” per a matar les males herbes, arribant també als productes amb els que s’alimentem.

 

França ha encapçalat l’oposició al mateix dins de la UE a l’extensió de la comercialització d’aquest herbicida, sumant-se altres països com ara Holanda, Suècia, Itàlia, així com altres com Alemanya o Dinamarca on s’estan vivint intensos debats que estan incidint en eixe sentit.

 

A l’Estat espanyol, diferents comunitats autònomes com les d’Extremadura, Aragó i la Rioja han prohibit totalment l’ús del glifosat com a mínim a les àrees urbanes i és per això que Guanyant Torrent ha elevat la proposta al plenari municipal que ha de celebrar-se els primers dies del mes de juliol.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.129.22.164

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.