Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Jueves, 23 de Junio de 2016
ENTREVISTA A DAVID BAVIERA (COMPROMIS)

“Volem que entre aire fresc, i que s’investigue tot, del Partit Popular i PSOE”

És el regidor més jove de la corporació. Fa un any amb sol 24 , li va tocar lliurar amb poc entusiasme la vara d’alcalde a Jesús Ros. Graduat en filologia catalana, segueix estudiant per ser professor. De cognoms torrentins, va viure la seua infantesa en l’Ermita i El Vedat. Ara viu de lloguer amb la seua núvia. Decidit a prendre partit pel canvi, va entrar molt jove en Compromís Jove sense conéixer a ningú, i sent el primer en la seua família que entrava en la política. Les seues passions, la lectura i l’esport. Practica pilota valenciana des de fa any i mig, un esport que admet que li ha enganxat.

Es compleix un any que lliurares la vara d’alcalde a Ros. Quina valoració fas del seu primer any de govern, i si comparteixes la denúncia de Guanyant d’incompliment del pacte?. Pense que s’ha de començar a valorar. Quan va entrar a governar el pressupost encara era el del PP, per la qual cosa la valoració s’hauria de fer almenys quan hi haja sis mesos d’execució pressupostària. Nosaltres no anem a fer de moment una valoració.


Guanyant critica a PSOE i també a Compromís per deixar-los fora en algunes comissions negociadores. No compartisc aquestes afirmacions, perquè al final estem també en l’oposició. Nosaltres vam fer una esmena que anaven d’acord amb el pacte d’investidura en el seu moment.


Has acusat al Ros de penjar-se una medalla amb la proposta de servei comarcal de recollida d’animals.  No entenem com una moció presentada dintre del termini no va entrar en el ple i l’endemà es llança una nota de premsa penjant-se una medalla per oferir terrenys per a un servei de recollida d’animals comarcal.


Això suposa anul·lar la contractació prevista?, va a retardar el nou servei? . Al meu entendre, la plica del contracte es va fer malament des del primer moment, perquè si sabíem que teníem problemes amb l’empresa de Llíria s’hauria d’haver fitat en km el servei, i clar ara l’empresa té tot el dret.


Des que va començar el mandat municipal no han parat de crear-se comissions, la més mediàtica sens dubte la del Cas Uniformes. Per a quant una resolució sobre possibles responsabilitats?. Ens hem donat un temps tots els partits, i després d’eleccions es farà una nova reunió per acordar conclusions, però el dictamen haurà d’anar al ple, encara que serà l’equip de govern el que haurà de decidir.


Aleshores, el mateix equip de govern decidirà sobre la seua pròpia gestió? Sí, és el que té el reglament de Gran Ciutat. Les competències plenàries són les que tenim. De totes maneres, si hi ha una posició del ple, seria molt lamentable i políticament inacceptable que no aplicassen les recomanacions.


Després de la petició de judici de la Fiscalia, us espereu que puga haver-hi indicis de delicte en la contractació dels Uniformes? Jo m’ho espere tot, de corrupció política no ho veig, de corrupció empresarial ni ho negue ni afirme. En Nous Espais amb el cas Domenech, s’ha d’investigar des de l’inici. Volem que s’investigue tot, perquè Torrent va viure uns anys del boom immobiliari.


Què els sembla que en 2015 la despesa en publicitat institucional haja anat a parar en un 87% a mitjans no locals de la ciutat? Ens sembla una barbaritat el que es va pagar al diari El Mundo per la presentació de la guia de vins, prop d’11.000 euros. Aquesta vara de mesurar als grans mitjans té una finalitat, comprar voluntats. Solament cal llegir la premsa i veure com tracten els mitjans als partits. Levante i Provincias viuen del que els paguen els Ajuntaments. Els mitjans no haurien d’haver de rendir comptes a ningú però la situació és la que és.


1.300 persones per 60 treballs socials temporals. Heu criticat les bases de selecció per donar motiu al pessebrisme polític. Que l’entrevista siga tan determinant, és una cosa que hem denunciat, perquè no es veu la situació personal o quant temps es porta sense treballar, i es corre el perill que es done el treball a qui es deu favors. No es pot fer pessebrisme amb estos temes.


Col·legis de Torrent s’han manifestat contra Marzà pel procés d’escolarització i la defensa d’escola concertada.  Crec que hi ha un motiu polític per part del PP en aquest tema. Durant el seu govern s’ha denigrat l’escola pública i el que s’està fent és retornar la dignitat a l’escola pública. La escola concertada no ha perdut drets sinó que s’ha deixat de potenciar per promoure més l’educació pública.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.220.139.168

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.