Domingo, 13 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Miércoles, 20 de Abril de 2016
POLÍTICA

Torrent fica en marxa un punt dl'intercanvi de terres per a nous agricultors

El Consell Agrari Municipal posa en marxa esta iniciativa per a pal·liar la degradació ambiental. La proposta de Compromís Per Torrent va ser signada per Guanyant Torrent, que ha calificat esta proposta com una "broma" perque consideren que només en un llistat sense terres municipals ni activitats per promocionar el cultiu de les terres no productives.


El Consell Agrari Municipal ha posat en marxa la iniciativa el denominat "Banc de Terres Agrícoles de Torrent" per a aconseguir pal·liar l’abandonament de les parcel·les rústiques i donar solució a la problemàtica agroambiental derivada d’este abandonament de terres, com és l’erosió del sòl i la proliferació de plagues i rosegadors. Este abandonament comporta una gran degradació ambiental i paisatgística que fa que augmente el risc d’incendis. L’alcalde Jesús Ros ha destacat l’èxit d’esta iniciativa que “en la seua primera setmana de funcionament ja hi ha quatre persones que han solicitat este servei”.

 

Amb el Banc de Terres Agrícoles es pretén incentivar els propietaris de les parcel·les abandonades per a cultivar-les a través de terceres persones amb la finalitat de pal·liar estos problemes mediambientals. El Banc de Terres Agrícoles facilita el contacte entre les persones que disposen de parcel·les idònies per al cultiu i aquelles persones interessades en el cultiu de les terres. A més a més, la creació del Banc de Terres ajudarà a mantenir el paisatge agrari de la nostra ciutat. Les bases reguladores estan a disposició de les persones interessades en el Consell Agrari Municipal de Torrent, al carrer de Fra Lluís Amigó, 42.

 

Guanyant considera insuficient la proposta

Per a la Plataforma Ciutadana les necessitats reals del sector agrari local dista molt del projecte aprobat al Consell Agrari arran de la proposta de Compromís. "Es queda curta a l’hora de limitar l’abandonament de parcel·les rústiques i intentar donar una solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de l’abandonament dels camps. Aquesta plataforma ciutadana, insta la municipalitat a revisar aquest projecte a fi de protegir els espais d’ús agrícola i el desenvolupament d’unes normes d’ús i d’activitats permeses (fitosanitaris, adobs, extracció d’aigües del subsòl...) així com de cultius racionalitzats en funció dels recursos.

 

Guanyant Torrent, troba que s’han de procurar incentius al cultiu i a projectes col·lectius mitjançant la creació real dels bancs de terres, horts urbans... mitjançant la recuperació de terres per a aquestos usos; però a més d’això el regidor Jaume Santonja afirma que “la proposta de la regidora d’Agricultura, s’allunya molt del que hauria de ser un projecte de producció per al mercat interior i el foment dels mercats de proximitat i l’agroindústria artesanal”.
La Plataforma Ciutadana opina, que s’ha d’anar més enllà de la relació d’oferents i demandants de terra per tal de protegir les zones agrícoles torrentines.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.119.136.84

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.