Viernes, 11 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 15 de Abril de 2016
MEDIO AMBIENTE

Guanyant Torrent considera una “broma” el projecte de banc de terres municipal

Per a la Plataforma Ciutadana les necessitats reals del sector agrari local dista molt del projecte que ha estat dissenyat pel govern del PSOE

Arran la presentació oficial del projecte de Banc de Terres agrícoles de Torrent, dissenyat per la regidoria, la plataforma ciutadana, manifesta la seua disconformitat amb el plantejament general d’aquesta proposta per quan que “no resol la problemàtica que viu l’agricultura torrentina”. L’abandó flagrant de les terres de conreu i la pèrdua d’importància a l’imaginari col·lectiu de l’agricultura com a sector econòmic i com a professió i gran demandant de mà d’obra, no troba la solució amb la proposta que ha nascut de la regidoria que gestiona Imma Amat, per quan que, segons sembla, es tracta d’organitzar unes llistes d’oferents i sol·licitants de terra per ser conreada.

 

Per a Guanyant Torrent aquesta mesura, tot i haver partit del Consell Agrari Municipal, es queda curta a l’hora de limitar l’abandonament de parcel·les rústiques i intentar donar una solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de l’abandonament dels camps. Aquesta plataforma ciutadana, insta la municipalitat a revisar aquest projecte a fi de protegir els espais d’ús agrícola i el desenvolupament d’unes normes d’ús i d’activitats permeses (fitosanitaris, adobs, extracció d’aigües del subsòl...) així com de cultius racionalitzats en funció dels recursos.

 

Guanyant Torrent, troba que s’han de procurar incentius al cultiu i a projectes col·lectius mitjançant la creació real dels bancs de terres, horts urbans... mitjançant la recuperació de terres per a aquestos usos; però a més d’això el regidor Jaume Santonja afirma que “la proposta de la regidora d’Agricultura, s’allunya molt del que hauria de ser un projecte de producció per al mercat interior i el foment dels mercats de proximitat i l’agroindústria artesanal”.
La Plataforma Ciutadana opina, que s’ha d’anar més enllà de la relació d’oferents i demandants de terra per tal de protegir les zones agrícoles torrentines.

 

Des de la millora de la seguretat de les àrees agrícoles, fins a la implantació de tanques més col·lectives que eliminen l’impacte visual, hi ha tot un reguitzell d’accions a fer, com és el cas de la racionalització dels recursos disponibles, la promoció de projectes de formació per a nous agricultors com a un model de vida viable i la recuperació de la indústria artesanal derivada de l’agricultura, perduda en Torrent.

 

No hi ha dubte que per a Guanyant Torrent, s’ha d’establir una normativa municipal que evite la degradació i l’ús inadequat del territori, s’han de detectar punts negres del medi natural, recuperar espais degradats i, en la mesura dels possibles, “s’hauria de procurar crear un institut i viver municipal de flora autòctona per tal de propiciar la millora d’espais naturals, amb espècies pròpies del nostre territori”, afig el regidor Santonja. Finalment, Guanyant Torrent manifesta que no s’ha d’anar molt lluny per a organitzar els futurs horts urbans a la ciutat i que tan sols s’ha de mirar el que es fan als pobles dels voltants per poder dissenyar alguna cosa semblant que aprofite com a primer esglaó per recuperar territori agrícola.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.137.184.102

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.