Miércoles, 02 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Miércoles, 02 de Marzo de 2016
POLÍTICA

Guanyant proposa la declaració Torrent com a ciutat lliure de desnonaments

La plataforma ciutadana insta a la previsió d’habitatges socials per a famílies afectades per aquesta nafra econòmica

Per a Guanyant Torrent, la crisi econòmica ha tingut com a un dels elements rellevants, la perduda massiva de llocs de treball així com un augment del preu de l’habitatge, l’absència d’una compensació del mateix amb habitatges de lloguer i fonamentalment la reducció dràstica de l’oferta dels habitatges de protecció pública. La fi dramàtica d’aquest model ha derivat en la pitjor crisi capitalista des de 1929, que a la ciutat de Torrent ha deixat a més de 10.700 persones en l’atur. Aquesta situació provoca que moltes famílies no puguen fer front al pagament de l’hipoteca, i quan açò passa, l’ordenament jurídic preveu l’execució hipotecària que comporta no sols la perduda de l’habitatge habitual, sinó també que s’embarguen els salaris i altres bens presents i futurs.

 

Mentre no es canvie la Llei Hipotecaria, en opinió d’aquesta plataforma ciutadana, “correspon a l’Administració Local en primer lloc, articular mecanismes que oferixquen una solució que allibere a les famílies dels efectes perversos de les hipoteques dels bancs i de les seues condicions abusives”, condicions que segons Guanyant Torrent “contradiu allò exposat a l’article 45 de la Constitució quan es garanteix a tots els espanyols/es el dret a l’habitatge. Per aquesta raó, el regidor Jaume Santonja, ha proposat davant el plenari municipal que s’establisca un protocol d’actuació d’urgència per a les famílies desnonades a través d’habitatges socials, d’acord amb les possibilitats econòmiques de les persones afectades. Igualment es proposa reforçar la coordinació entre els serveis d’habitatge i els serveis socials municipals, realitzant reunions mensuals sobre les problemàtiques derivades dels desnonaments.

 

Per a Guanyant Torrent, s’ha d’elaborar un cens dels habitatges desocupats i abandonats de la vila, sol·licitant als bancs amb seu al municipi una relació dels habitatges embargats i no ocupats que tinguen en propietat inscrits en el cadastre,  així com si estan en altres societats vinculades a eixes entitats financeres. A més, la Plataforma Ciutadana opina, que s’ha de crear una Oficina Municipal en col·laboració amb la PAH de l’Horta Sud i altres associacions semblants de Torrent que treballen atenent a les persones en situació de risc de perduda d’habitatge, com és el cas de Colisea, amb el recursos suficients per a oferir a aquestes famílies l’assessorament legal necessari per fer front a aquestes situacions.

 

Guanyant Torrent considera que l’Ajuntament,  ha de fer la funció de mediació amb les entitats financeres per trobar alternatives que no suposen el desnonament per a aquestes famílies. Així mateix, s’insta a la municipalitat torrentina a revisar les relacions econòmiques i institucionals municipals amb cada entitat financera que practique desnonaments, arribant inclús a la retirada dels fons municipals,  informant a la ciutadania de quines són les entitats financeres que fan  aquestes pràctiques.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.117.187.62

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.