Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Jueves, 25 de Febrero de 2016
POLÍTICA

Compromís denuncia que el Pla de Lloguer del Psoe no té dotació pressupostària

La coalició avisa de que Nous Espais contractarà amb empreses de rehabilitació d'habitatges, però aquestes contractacions al derivar-les a una empresa municipal s'escapen dels controls de les meses de contractació municipals, cosa que no ocorreria si la gestió la portara directament l'Ajuntament

Compromís per Torrent, davant l'anunci del govern socialista de posar en marxa "un ilusionante plan para rehabilitar viviendas cerradas" mitjançant la mercantil municipal Nous Espais, ha desvelat que aquest Programa no té cap dotació econòmica per a portar-lo endavant. La difusió d'aquest Pla sense dotació pressupostària es farà, segons consta en el mateix, mitjançant el repartiment de fullets i la publicitat en les dependències de les pròpies obres que es realitzen. Uns costos que segons Compromís tampoc estan previstos ni reflectits en cap document.

 

Alabajos ha recordat que la mercantil Nous Espais és una empresa pública de caràcter No Financer, que ha anat modificant el seu objecte social al llarg de temps pel fet que estava buida de contingut després de l'esclat de la bombolla immobiliària, incorporant entre altres la gestió de la jardineria i el manteniment de les escoles, totes aquestes despeses pressupostades a diferència del nou Pla en el que a més se signaran contractes de lloguer que inclouran el cobrament d’interessos com si d'una entitat bancària es tractara.

 

Abundant en aquestes noves competències des del govern municipal s'ha explicat, fora del contingut del Pla original, que Nous Espais contractarà amb empreses la fusteria, pintura i obres necessàries per a la rehabilitació dels habitatges, però aquestes contractacions al derivar-les a una empresa municipal s'escapen dels controls de les meses de contractació municipals, cosa que no ocorreria si la gestió la portara directament l'Ajuntament.

 

El portaveu socialista, Andrés Campos, ha volgut aclarir que " aquest programa compleix amb l'objecte social de l'empresa pública que compta amb els seus propis pressupostos". A més Camps recorda que "aquest programa es va aprovar al desembre de 2015 pel Consell d'Administració de Nous Espais per unanimitat , el que significa que el representant de Compromís va votar a favor".

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.144.222.185

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.