Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Viernes, 15 de Enero de 2016
POLÍTICA

Torrent demana a Generalitat el tancament de la planta de residus de GEMERSA

El ple municipal va acordar per unanimitat instar a la conselleria a la clausura definitiva de la instal•lació i amb ella el cessament de l’activitat com a conseqüència dels incompliments reiterats dels condicionants dictats tant a la Autorització Ambiental integrada, com a la Declaració d’Interès Comunitari. La planta va patir un incendi en 2013 i dos més al 2014 y maig de 2015 que continua latent.

La moció presentada per Guanyant Torrent va ser recolçada per tots els grups municipals. Finalment, la plataforma ciutadana va aceptar modificar el quart punt on demanava que la planta no tornara de nou l’activitat en esta ubicació afegint la cua “si no es compta amb un informe tècnic ambiental, sanitari i urbanístic favorable”.

 

La Planta de Valorització de Residus de Construcció i Demolició sita al polígon 51, parcel•la 13 de la partida La Contienda, que va rebre les autoritzacions municipals  i autonòmiques preceptives, es va convertir en un abocador de residus de tota classe, inclosos urbans, apilats sense classificar que conformen una muntanya de 25 metres d’alçada com va denunciar la plataforma fa temps.

 

Al ple, Santoja va criticar el PP donara llicencia a una activitat en zona agrícola en lloc de industrial i no vigilara que es feren les inversions en les rotondes previstes.  “A mes de estar ubicada en sol no urbanitzable on hi ha habitatges  de primera residència, disseminats, tocant a planta i a escassos metres. També està  situada a una mitjana d’entre 300 i 500 mts. d’urbanitzacions habitades consolidades, i en mig d’una zona agrícolament activa i que per tant  a diari hi ha llauradors fent feina als camps”, ha dit el portaveu de Guanyant, que va demanar també el tancament pel transit dels vehicles que la freqüenten pels camins  rurals  no aptes per aquest transit, que no permeten el pas simultani  de dos vehicles i amb limitació a 10 Tn”.

 

A banda dels incendis, la muntanya d’apilaments no està protegida de l’acció del  vent ni d’altres agents, incomplint la mesura correctora  sobre emissions atmosfèriques. Així mateix  sobrepassa l’àrea  de recepció, preparada  amb la pendent adequada,  sense solera ni xarxa de drenatge.

 

No tancar la porta a una solució a la muntanya de residus de 25 metres

En el debat, Pau Alabajos, portaveu de Compromís va demanar que “no es tancara la porta a una solució al problema de la muntanya de runes”, que segons va recordar la formació nacionalista té un cost de més de 1.000.000 de euros per a netejar. “No tenim una situación idílica per a deixar la muntanya de escombraire temps indeterminat ni els torrentins podem pagar-ho ara de la nostra butxaca”, per el que va demanar que no es tancara la porta a una empresa que a canvi de explotació llevara el fem. Santonja es va negar a llevar el punt 4 on es demanava que mai més continuara l’activitat en aquest lloc però després de torns de rèplica va aceptar a ficar la cua de que hi haguera un informe técnic ambienta, de salut i urbanistic.

 

La regidora d’urbanisme, Inma Amat, va aprofitar el momento per preguntar al PP el per qué no es vàren fer les actuacions necessaries per a que la planta haguera complit am les exigencias que es demanaren quan es va donar la llicència.   

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.138.179.100

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.