Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 11 de Diciembre de 2015
MEDIO AMBIENTE

Guanyant Torrent se suma al desmantellament de l’abocador de Gemersa

La Plataforma Ciutadana subratlla el perill per a la salut de la ciutadania que suposa el manteniment d’aquest planta de valorització de residus

Guanyant Torrent, s’afig al clam ciutadà promogut pel Moviment pel Desmantellament i Tancament de la Planta de Gemersa, en considerar que aquesta instal·lació situada al polígon 51 de la partida de La Contienda, tot i haver rebut les autoritzacions municipals i autonòmiques preceptives, resulta una instal·lació que danya la salut de les persones i el medi ambient, al temps que enllegeix el paisatge agrícola i el degrada. La Plataforma ciutadana considera que les administracions  implicades, municipal i autonòmica, han mostrat la seua cara més amable, realitzant informes favorables  y autoritzacions amb un munt de condicionants, però, no han estat tan ràpides en posar en marxa la vigilància i control del compliment d’eixos condicionants. Així, el que ens varen vendre les autoritats locals del moment com una instal·lació “modèlica”, ha esdevingut en poc de temps un abocador  de residus de tota classe, inclosos urbans,  apilats sense classificar,  que conformen una muntanya de 25 metres d’alçada, si fa no fa.

 

Tant Guanyant Torrent com el Moviment pel Desmantellament de l‘Abocador, entenem que l’ajuntament  està en lloc de ser més contundent perquè hi ha molèsties per a la salut del veïnat, l’espai agrícola està degradant-se i el medi ambient –atmosfèric, subsòl- està contaminant-se.   Totes dues organitzacions opinen que la Municipalitat torrentina pot ser més contundent, perquè els seus informes són tinguts en compte  a l’expedient d’esta instal·lació, situada en sol no urbanitzable d´’us agrícola on hi ha habitatges de primera residència, disseminats, tocant a planta i a escassos metres. La planta, a partir del primer incendi datat en l’any 2013, està generant molèsties per a la salut derivades dels fums tòxics que emanen amb intensitat variable, però de forma constant. A més, ha anat acumulant residus de manera desordenada a la zona de acopi,  sense gestió adequada, incomplint les obligacions assenyalades a la Llicència Ambiental Integrada i en especial dels terminis i forma de permanència dels residus.

 

A hores d’ara, la planta és un abocador de residus mescla, inclús tòxics, no necessàriament inerts, la procedència dels quals no respon a les autoritzacions. Les seues immediacions estan envaïdes d’olors molestos. És per això que el Moviment pel tancament de l’Abocador i Guanyant Torrent insten a l’ajuntament a revocar el Decret d’Alcaldia de juny de 2007, a que inste a la Conselleria a la clausura definitiva de la instal·lació i active el mecanisme de Responsabiltat Mediambiental contra l’empresa que la gestionai l’obligue a restablir els terrenys en les mateixes condicions que abans d’iniciar l’activitat i a més que es barre la possibilitat  que esta activitat mai torne a començar en aquesta ubicació.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.226.104.27

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.