Miércoles, 02 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Miércoles, 02 de Diciembre de 2015
POLÍTICA

Guanyant Torrent demana horts urbans en Torrent

La Plataforma Ciutadana proposa que els tècnics municipals facen un informe sobre les parcel·les públiques o privades abandonades a la rodalia

Per a Guanyant Torrent, els horts urbans municipals sostenibles, concebuts com un espai de participació, adquireixen un valor social i són un instrument de millora de la qualitat ambiental, de les ciutats i de la qualitat de vida de la ciutadania. Els exemples impulsats, en països de la Unió Europea –a Alemanya existeixen més d'1.250.000 horts familiars- i en l'Estat Español així ho demostren. Es tracta, per tant, en opinió de la plataforma ciutadana, d'espais que fan més sostenible les ciutats, creen espais verds, ajuden a l’educació ambiental, milloren la consciència ciutadana en una alimentació saludable, impulsen l’agricultura ecològica i contribueixen, en  països com el nostre, a pal·liar les manques d’aliments de la població. Els horts urbans municipals han de constituir agrosistemes que garantisquen un perfecte equilibri entre els cultius autòctons i la flora i fauna associada sent, a més, un reflex de la cultura tradicional de la zona, recuperant pràctiques i paisatges propis del municipi.

 

Els principals objectius dels horts urbans municipals a Torrent han de suposar una iniciativa participativa que, mitjançant la col·laboració i compromís ciutadà, han de saber promoure, planificar i desenvolupar horts urbans per a tots els barris de la Torrent. Han de recuperar espais urbans en desús i dotar-los de vida a través de la  instauració d'horts d'oci comunitaris, proporcionar a la ciutadania interessada de Torrent espais per al cultiu ecològic i la interacció social i fomentar el coneixement de la cultura, la tradició i la biodiversitat hortícola local entre tota la ciutadania. És per això que Guanyant Torrent proposa que els serveis municipals realitzen un informe sobre les parcel·les de titularitat pública o privada que complisquen els requisits tècnics i legals compatibles amb un projecte d'hort urbà.

 

Igualment demana que es convoquen a les persones propietàries de les mateixes per a negociar les condicions d’ús a l'Ajuntament, per a la creació d'horts d'oci gestionats a través de fórmules de participació ciutadana per l'Ajuntament, associacions interessades i la ciutadania participant en la gestió dels horts.
Ginalment, Guanyant Torrent demana que la Corporació elabore, amb la participació ciutadana, un reglament de gestió d'aquests nous horts d'oci i, una vegada aprovat, procedirà, després del seu condicionament les parcel·les per al desenvolupament de l'agricultura ecològica, dirigida a la producció d'aliments ecològics per a l’autoconsum, a la  seua adjudicació. Per al portaveu, Jaume Santonja “allò dels horts urbans no es tracta de fer una llista de propietaris i una altra de persones interessades; es tracta d’aplicar una voluntat política de considerar l’agricultura ecològica i potenciar l’economia local”.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.190.239.252

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.