Miércoles, 02 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Viernes, 30 de Octubre de 2015
COMPROMÍS

Alabajos, “estafat i traït” davant el pacte amb Podemos a les generals

El portaveu de Compromís en Torrent es posiciona clarament en contra del pacte després dels dos referèndums que va celebrar la formació. Amb un post en les seues xarxes socials,

Pau Alabajos, ha remarcat la divisió interna de la formació nacionalista sobre la fórmula per a participar en les eleccions generals del 20 de desembre. Amb el lema: "Yo també vaig votar el referèndum sobre el pacte amb Podem i em sent estafat i traït" i l'hastag #LesBasesNoDecidim.  També hi ha s'ha mostrat crític amb un comentari en què preguntava "Decidim o Desistim?"

 

El descontentament de part de les bases ha sorgit pel que alguns consideren un engany després d'haver-se celebrat dos consultes perquè siga finalment l'executiva de Compromís la que vullga negociar altre acord a pesar de la falta d'unanimitat.

 

La principal resistència a l'acord amb Podem ve del Bloc, la formació majoritària dins de Compromís, que va rebutjar al setembre amb un 74% de vots la possibilitat de concórrer amb el partit de Pablo Iglesias a les eleccions generals. Els altres membres de Compromís --Iniciativa i Els Verds-Equo--han mantingut oberta la comunicació amb la direcció de Podem. L'última oferta era una papereta conjunta amb una marca conjunta “Podemos-Compromís-És el moment” i la formació d'un grup parlamentari propi en el Congrés dels Diputats i les caps de llista de València i Castelló per a Compromís.

 

La hipotètica coalició hauria de ser aprovada per l'executiva de Compromís i ratificada pel seu Consell General abans de deu dies segons els seus estatuts però ja no hi ha temps perquè hauria de registrar-se abans del 6 de novembre. L' única solució possible és una consulta telemàtica.

 

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
52.15.55.18

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.