Jueves, 03 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 20 de Octubre de 2015
ENTREVISTA POLÍTICA

Santonja: “Varem pactar però som més exigents”

El regidor de Guanyant recorda que en el tema del repartiment de comissions no va estar present i tampoc està d’acord

Casat i amb dos fills, la seua alta estatura, més de 1,90, li va acostar a la seua gran afició, el bàsquet. Va formar part del Nou Basquet, una passió que també han heretat els seus dos fills. Tradicional i religiós, la seua família ha format part de la Mare de Déu dels Dolores, i encara continua eixint junt amb els seus fills. Té 49 anys i es va criar en l’antic Carrer de Pila. Dits com els Periquets per part de la seua besiaia Maria, treballa en una entitat bancària i és desde juny el portaveu de Guanyant en l’Ajuntament de Torrent.

 

Han aconseguit un escó en el ple, va a establir-se una seu com ha fet Ciudadanos? De moment ens continuem reunint en llocs públics. No tenim seu, i anem als locals que ens cedix l’Ajuntament o a una cafeteria. A més, ara disposem d’este despatx municipal amb què podem desenvolupar la nostra labor d’oposició.

 

Van tardar molt a triar assessor municipal. Ha tingut alguna cosa a veure la força d’EU per a triar el vostre assessor polític? Tenim un assessor que va ser triat basant-se en criteris marcats per l’Assamblea. Les persones no van canviar i estaven totes ja al principi. Es va fer uns criteris de selecció, es va consultar a l’Assemblea, per a reforçar els criteris, i es va triar d’una manera objectiva tenint estos criteris, i va haver-hi consens a triar. Que haja eixit una persona d’EU i de València no era un condicionant negatiu.

 

S’han complit els primers 100 dies del govern de Ros, quina valoració té Guanyant? Tinc la sensació personal de què han passat 100 dies naturals, però no 100 dies de treball. El partit del govern està prenent una direcció i un estil que ha canviat, però en algunes qüestions creiem que s’hauria d’haver anat més ràpid. No crec que haja que donar o no més marge però crec si eixa és la direcció no cal comptar els dies sinó esperar que es donen resultats. Nosaltres pactem una sèrie de punts, i en alguns han pres prompte una determinació, però en altres en què nosaltres volem anar més lluny i som més exigents, encara no ens hem trobat. Que unes coses estiguen enfilades i començades no vol dir que estiguen complides.

 

El PP no ha deixat ni 100 dies i quasi des del principi està mantenint una oposició sense parar... Tenen tot el dret del món a fer-ho, però el que cal preguntar-se és per què tot això que reclamen amb urgència no ho van fer quan governaven fa tres mesos i per què són tan exigents ara.

 

Folgado ha qualificat la postura de Compromís com una oposició de l’oposició com a conseqüència del que ells criden un pacte de govern encobert. Compartixes esta interpretació? No crec que Compromís estiga jugant a ser govern i oposició. Tinc la sensació que està en possessió de l’agenda. Compromís quan vol estar amb el PSOE està amb PSOE, i quan vol estar amb el PP està amb el PP, i quan no està amb els dos està amb qui siga. S’està comportant d’una forma que no és la que jo recorde del Compromís que conec.

 

El seu partit presidirà una de les cinc comissions gràcies a un acord de l’oposició. Les forces de tota l’oposició no van pactar com es va publicar, perquè Guanyant no va estar. Van ser PP, Compromís i Ciutadans els que van pactar. Va ser un exercici d’estar en el poder exercint l’oposició. La democràcia no està en com ens repartim les comissions sinó a escoltar a tots. El que no és correcte és parlar en nom de tota l’oposició i en les portes d’una reunió se’t diga quina comissió tindràs.

 

La regulació del 9 d’octubre ha sigut un punt de polèmica recentment. S’hauria de regular o hauria d’organitzar-ho només el govern?  L’ideal és que tots haguérem sigut capaços d’entendre que és un acte que no pot monopolitzar-se ni monocolorizarse. Ha estat sempre d’un color i ens hem acostumat que siga així. Crec que Compromís té dret a reivindicar que el costum no fa la norma. El 9 d’octubre ha de ser dels valencians i ha de ser plural per a tots. Cal traure el que és de tots, i no el que és de cada partit. És necessari un acord de mínims del que este acte ha de ser a partir d’ara perquè siga obert i plural

 

Després dels forts retalls a la premsa, s’ha plantejat una regulació de la publicitat institucional i la creació de comissió. Nosaltres som partidaris d’una regulació i que no siga utilitzada pel partit del govern. Pensem que hauria d’haver-hi una ràdio, televisió i premsa pública. Els retalls no és que se’ls haja anat de les mans, que és necessari fer-ho, la qual cosa no han sospesat és l’impacte d’eixos retalls. Nosaltres apostem per premsa local feta en Torrent, que genere llocs de treball en Torrent i que garantisca un espai en valencià.

 

Penses que s’hauria d’haver actuat d’una altra forma? Evidentment, cal fer retalls perquè no tindríem per a altres coses, però a vegades un retall en un lloc pot suposar la mort, i en un altre costat el mateix retall pot ser quasi inapreciable. S’ha de sospesar les coses i també consultar. En esta ocasió no s’ha fet i se’ns podria haver fet. Crec que no és tard per a resoldre, i crec que es pot dialogar .

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.225.149.238

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.