Sábado, 21 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 20 de Octubre de 2015
FALLAS

“Estem vivint un any que mai havíem pogut somniar”

Aquestes dues falleres estan gaudint cada minut d’este any i ens confessen que és tot “un regal i un privilegi” apocs dies de les seues Exaltacions

Carla i Noelia formen un tàndem perfecte des que el passat juliol varen ser elegides Falleres Major de Torrent de 2016. Per davant tot un any ple de vivències úniques que ja estan vivint amb il.lusió però amb molta responsabilitat. Carla Pallardó té 9 anys i és bisnéta de l’artista torrentí, Vicent Pallardò, amb orgull Carla ens conta que el seu iaio “va plantar monument a la falla de Toledo”. A esta xiqueta de veu dolça li agraden les arts i està enamorada del teatre. De família fallera i de la comissió de Sedaví va fer de mantenidora de la seua millor amiga i de sa tia amb qui va compartir el càrrec de fallera major infantil de la seua comissió.

 

Esta menuda d’ulls marrons espera amb il·lusió el moment de la seua Exaltació i no vol desvelar el color de la seua tela, “vull que siga sorpresa”. També somia en la Crida, “quan era menuda i veia a les Falleres Majors per la tele li deia a ma mare que volia ser com elles i ara vaig a complir el meu somni”. Durant l’entrevista Carla vol reivindicar el paper dels xiquets dins de la festa fallera “sense xiquets no hi ha futur. Els pares apunten als xiquets, els xiquets es fan majors i apunten els seus fills i exina es fa falla”. Carla té molt clar el seu futur, “vull ser dissenyadora de moda i artista de teatre” i practique tots el s dies després de l’escola en la Comarcal. Té una germaneta de cinc anys de la que parla en molt d’afecte igual que de la seua Cort d’Honor. “Estem molt unides i no parem de riure i sempre hi ha un moment per a estar en cada una d’elles”. De Noelia diu que és molt especial, encara que tenim edats diferents parlem de tot, ella com si tinguera nou anys i jo com si tinguera 25”. Per acabar l’entrevista Carla ens conta que li agradaria que la recordaren com una “Fallera Major Infantil de Torrent responsable, educada i divertida”.

 

Noelia Peinado té 24 anys i pertany a la comissió de Nicolau Andreu, treballa en el negoci familiar de carnisseria i estudia encara que enguany hi ha deixat a un costat els estudis de Magisteri d’Infantil i Primària per a dedicar-li més temps al seu càrrec i al seu treball. Els que la coneixen diuen d’ella que és “gran en altura però més gran com a persona, és senzilla, té un cor molt gran, i és un orgull tindre-la com a Fallera Major de Torrent”.
Ens confessa viure un somni. “La primera nit després de l’elecció no vaig poder dormir pensant si havia sigut un son però l’endemà en veure totes les felicitacions, rams de flors que arribaven a casa és quan aterres de veritat. Sempre somies d’arribar a viure-ho i una vegada es compleix te’n adones compte que és més del que t’imaginaves, l’afecte de tots és immens”.

 

La comissió de Nicolau Andreu a la qual pertany des que tenia dos anys celebra enguany el seu 40 aniversari, “La falla està feliçment i doblement emocionada tenint una Fallera Major de Torrent de la comissió just en el 40 aniversari”. Noelia també ens conta la felicitat que viu la seua família, “mon pare va ser president de la falla i ma mare i la meua germana varen ser falleres majors de la comissió però és la primera vegada en la família que hi ha una Fallera Major de Torrent. “La meua família està super feliç i orgullosa i estan gaudint d’enguany cada minut”.

 

En Noelia també parlem de la polèmica de la banda on ella té la seua opinió, “Crec que no ha d’obligar-se a ningú. A mi personalment m’ompli d’orgull portar la banda de la meua comissió en cada acte i portar l’escut de la meua comissió en la meua vestimenta com sempre he fet i si em donen a triar, la portaria”. Ens confessa que es va assabentar de la polèmica de l’Himne de l’acte d’Elecció l’endemà “Com a valenciana ho cante i m’alce. Respecte a totes les decisions com he dit sobre el tema de la banda. És curiós que no m’adone en el moment que va passar va ser en llegir-ho i veure-ho en les xarxes socials quan em vaig assabentar del que va passar”. I deixant a banda les polèmiques esta jove torrentina confia en què les Falles siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat De la seua companya de regnat Noelia només té paraules d’afecte, “és alegria, és intel·ligent responsable, educada i es fa de voler tant...” i també per a la seua Cort d’Honor “estem molt unides”. Li agradaria que la recordaren com una Fallera Major de Torrent “propera amb els fallers perquè és la forma d’agrair el seu treball”.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.14.131.212

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.