Miércoles, 09 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Miércoles, 23 de Septiembre de 2015
POLÍTICA

Compromís proposa retransmetre els plens en directe per streamming

La coalició valencianista demana la creació simbòlica de “l'escó 26” fent ús d'un dels micros del saló de plens habilitat per als regidors

Compromís ha demanat retransmetre per You Tube les sessions plenàries en directe. L'objectiu, segons la coalició és abordar tant la transparència de les sessions com la participació ciutadana. A més tractarà la problemàtica dels horaris dels plens que “en algunes ocasions acaben ben entrada la nit i fan difícil la conciliació familiar amb la presència i participació en la vida política de la nostra ciutat”, segons afirma Víctor Medina, regidor de la formació valencianista. “Hem de fer més fàcil l'accés al màxim òrgan de decisió de l'Ajuntament, modernitzant-nos i posant damunt de la taula mesures que mai altre municipi de l'Estat ha posat encara en marxa”, referint-se que de ser aprovada la moció de Compromís, Torrent seria la primera ciutat de l'Estat en utilitzar Youtube per a retransmetre els plens. “La millor forma d'acostar-se a la ciutadania és utilitzant les seues pròpies eines de comunicació”.

 

Segons Medina “aquesta és segurament una de les mocions més fermes en matèria de transparència i participació ciutadana dins de la Casa consistorial”, en referència a la proposta de crear la figura simbòlica de “l'escó 26”. “Quan la ciutadania intervé en els plens la seua veu no queda enregistrada al no facilitar-se-li l'ús de cap micròfon; per això nosaltres proposem que facen ús d'un dels micros del Saló de Plens habilitat per als regidors, acceptant voluntàriament seure’s amb nosaltres durant la seua intervenció com un regidor més”.

 

Finalment la moció també proposa garantir el dret de la ciutadania a gravar el ple utilitzant dispositius propis, així com l'obertura de les comissions del Ple a associacions, professionals i moviments socials “que vullguen participar en el debat amb la resta de partits sobre temes concrets del seu àmbit d'actuació". A partir d'ara, per exemple, la P.A.H podrà debatre sobre mocions que afecten als desnonaments amb la resta de regidors que integren les comissions”.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.145.9.148

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.