Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 14 de Septiembre de 2015

Associacions culturals s'uneixen volen potenciar la cultura valenciana

Ja han començat les reunions per fer propostes davant la municipalitat torrentina a fi de muntar les activitats que han de tenir lloc en aquest 9 d’octubre i, posteriorment, també tindran incidència sobre el 28 de Novembre, data en què s’arribarà al 767 aniversari de l’atorgament de la Carta Pobla a aquesta localitat.

Durant aquest cap de setmana, algunes associacions, grups i entitats de caràcter cultural, i participatiu, han pres la decisió de configurar una comissió gestora tendent a la legalització d’una plataforma capaç d’animar les commemoracions existents dins el calendari cívic valencià. D’aquesta manera, dates tan significatives com el 9 d’Octubre, el 28 de Novembre i el 25 d’Abril, marcaran fites concretes dins les objectius d’aquesta associació voluntària, que agruparà el teixit associatiu d’aquesta localitat que estime interessant trobar-se dins d’aquesta plataforma. La intenció principal d’aquesta iniciativa, rau en la potenciació i difusió de la cultura, la historia, la llengua i els costums del poble valencià a fi de perpetuar la continuïtat en el temps i de fixar-les en el costumari festiu torrentí.

 

Així doncs, ja han començat les reunions per fer propostes davant la municipalitat torrentina a fi de muntar les activitats que han de tenir lloc en aquest primer 9 d’octubre que ha de celebrar-se d’ací a 25 dies i, posteriorment, també tindran incidència sobre el 28 de Novembre, data en què s’arribarà al 767 aniversari de l’atorgament de la Carta Pobla a aquesta localitat. Finalment, el 25 d’abril també serà motiu a tenir en compte per aquesta Comissió, la finalitat de la qual tan sols pretén aglutinar les opcions, propostes i suggeriments que realitzen les diferents associacions, grups i entitats adherides, per elevar les corresponents alternatives davant l’Ajuntament de la vila.

 

Ara s’obre un període constituent, en què a més de les associacions i persones de reconegut prestigi cultural i social que ja han decidit formar part d’aquesta plataforma, altres existents a la localitat hauran de prendre la mateixa determinació, a fi de configurar una base d’interlocució vàlida per fixar, si més no aquestes dates, dins del calendari cívic de la localitat.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.145.177.39

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.