Martes, 08 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Miércoles, 20 de Mayo de 2015
ENTREVISTA CANDIDATO ALCALDÍA DE TORRENT

Alabajos: "No es plantegem negociar regidories, volem governar”

Aquest jove candidat de Compromís vol donar prioritat a les persones davant les obres per a què la gent tinga un plat damunt la taula

De família torrentina, viu entre El Vedat i el pont aeri que freqüenta per a veure a la seua parella, arquitecta emigrada a Londres. Ell va estudiar Filologia Catalana al mateix temps que cantava des dels 20 anys. Artista autodidacta reconegut amb diversos discos en el mercat, espera compaginar la seua professió. Amb 32 anys pertany igual que Catalá o Campos a una nova generació de polítics torrentins. El seu polèmic relleu al capdavant de la formació nacionalista després de quedar apartat l’històric Sento Beguer, suposa una prova de foc en unes eleccions en les quals el seu partit pot ser clau per a formar govern.

 

Et converteixes en candidat després d’unes primàries polèmiques. Hagueres preferit més normalitat en la teua elecció? Jo crec que sí. Un partit com el nostre que fa bandera de la transparència ha de tenir necessàriament uns mecanismes de control i aplicar-los. Si un militant no paga les aportacions i deu més de dotze mil euros al partit, evidentment no està complint les obligacions dels estatuts i, per tant, se l’expulsa i no pot beneficiar-se dels drets: si està expulsat, no pot participar en el procés de primàries.

 

Et preocupa més la denúncia de Beguer o les dificultats per falta de pressupost per a fer una bona campanya? La denúncia de és un intent de desviar l’atenció respecte els diners que deu al partit. El que em preocupa de veritat és que no tenim ni un duro per a fer campanya i estem fent derrames extraordinàries i inventant-nos maneres per a traure diners perquè este senyor no ha pagat el que devia. Li ha furtat als seus companys de partit uns diners que eren indispensables perquè el valencianisme estiga present en l’Ajuntament.

 

Guanyant Torrent està encapçalada per Jaume Santonja militant del Bloc. Penses que us pot llevar vots? No crec que puga ser una llista alternativa nacionalista ja que ha sigut avalada per Esquerra Unida, que no assumeixen aquest postulat. En primer lloc per la presència com a número 2 de Juan Ramón Motoso, una persona que es va presentar en 1999 i que representa a la antiga  forma de fer política en Torrent.

 

Per què Compromís no es va sumar a aquesta plataforma? Compromís va fer una Assemblea i es va plantejar la possibilitat. A més a més hem realitzat unes primàries obertes. Nosaltres som una cooperativa política. No té sentit crear una altra plataforma perquè després EU legalitzara les llistes amb un pacte previ sense primàries directes. Pactar les llistes és l’antiga política. Nosaltres hem votat directament al candidat i les posicions en la llista.

 

Beguer s’ha presentat amb Plataforma per L’Hospital i Actua. Han demanat la renúncia de l’acta de regidor? Des de l’Executiva s’han iniciat els tràmits per a la seua expulsió. Considere que per decència política hauria de ser ell mateix qui deixara l’acta de regidor i no es gastara els diners de Compromís per a fer-se campanya amb un altre partit. S’aferra a la cadireta fins a l’últim moment.

 

Han criticat el deute municipal A nivell econòmic defensarien la reducció del deute?  Tant PP com PSOE anaven endeutant-se. El que tenim clar és que no anem a proposar coses a última hora o començar a fer obres a uns mesos d’eleccions quan han estat tres anys sense fer gens.

 

En este cas, urbanísticament que proposa Compromís, quines actuacions o obres?  Primer són les persones i després les obres. L’important és que la gent tinga un plat damunt de la taula per a menjar.

 

I aquest plat es donaria en un menjador social, o un Punt d’Aliments?  El que volem és que no es veja com una caritat. La nostra proposta seria que l’Ajuntament no assenyale a la gent sinó que la gent puga anar a un supermercat o tenda amb un tiquet que permetera comprar aliments bàsics. Hi ha fórmules perquè la gent puga viure de forma normal.

 

Amb qui pactaria Compromís, vist que sembla que no hi haurà majories absolutes?   Amb el PP evidentment no perquè no compartim valors. Amb el PSOE, tampoc perquè veient les polítiques que han fet, moltes heretades del que va fer Ros, el més probable és que hi haja més un pacte entre ells que no amb nosaltres.

 

Açò vol dir que anem cap a un escenari de ingovernabilitat?  Nosaltres anem a governar. El que no puc, és fer a Ros alcalde perquè és el culpable d’aquest Torrent. Si hi haguera hagut renovació, ens ho podríem haver plantejat. No ens plantegem negociar regidories, sinó entrar a governar.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.147.13.192

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.