Domingo, 29 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 28 de Abril de 2015
ENTREVISTA CANDIDATO GENERALITAT

Puig: “Els valencians volen que el PP passe a l’oposició"

El líder dels socialistes valencians està dispost a canviar la llei electoral e introduïr formules per una elecció més directa dels polítics

Ximo Puig Ferrer va nàixer en Morella (Castelló) fa 56 anys. És periodista, està casat i té dos fills. Va treballar al periòdic Mediterrani de Castelló, a l’Agència EFE, Ràdio Popular i Antena 3 Ràdio. Va començar en política pel seu compromís amb la gent i amb els valors del socialisme i va ser triat diputat per Castelló en 1983. Des de 1986 a 1995 va treballar a la Presidència de la Generalitat, com a director general de Relacions Institucionals i Informatives i després, fins a juliol de 1995, com a director del Gabinet del President. En 1995 va ser triat Alcalde de Morella. En 2012 va deixar l’alcaldia després de ser anomenat secretari general del PSPV-PSOE i enguany va ser triat candidat en les primàries.

 

Les enquestes prediuen el fi de la majoria absoluta del PP. El que és evident és que el que volen els valencians és que el PP no governe i passe a l’oposició. Després de vint anys, els valencians estan farts de la corrupció. Nosaltres aspirem a tindre la majoria suficient per a governar autònomament i amb un projecte el més transversal possible. El que està clar és que amb l’únic partit que no pactarem serà amb el PP perquè la gent no ho vol, i vol que es passe pàgina.

 

Estaria disposat la llei electoral i abaixar el llistó al 3% si se l’exigixen Podemos, Compromís o Ciutadans per a pactar?  Nosaltres de renovació democràtica ja proposem mesures perquè hi haja una major representativitat. Nosaltres no tindríem cap problema a abaixar el llistó i en l’última reforma ja ho vam proposar.

 

Creu que els nous partits poden arribar a substituir als partits tradicionals? Efectivament, alguns ciutadans han buscat altres opcions. Pel que fa a la corrupció, és un problema absolut del PP, ja que els socialistes no hem tolerat la corrupció..

 

Fabra ha admés el desgast de la marca PP, li passa al PSOE el mateix? Més be caldria veure qui perjudica més qui, si el PP a Fabra, o Fabra al PP, que ha tingut una gestió lamentable durant estos anys. El PP Valencià ha sigut líder en corrupció. Al PSOE li ha afectat la gestió de la crisi a nivell nacional, però lo es que va a votar del PSPV es la seua gestió a nivell autonòmic.

 

Els socialistes heu criticat fins a la sacietat la infrafinançament de la Comunitat. Quines alternatives es té si el govern central no negocia? La primera cosa que cal fer és exigir de veritat un finançament just. No s’ha solucionat perquè no hem treballat junts per a exigir-ho, per això propose un pacte de totes les forces polítiques, i fer-ho des de la cohesió. El PP ha votat a Madrid en contra mentres que els socialistes ho van fer a favor, i això cal recordar-ho.

 

Ha promés la volta de RTVV, s’ha marcat una data per a la seua volta si aconseguix governar? Si el PP no ho complica encara més, la meua intenció és que torne a emetre el pròxim 9 d’octubre. S’ha de recuperar l’ecosistema audiovisual valencià perquè s’ha perdut quasi tot, i necessitem una RTVV sostenible i que complisca una funció informativa que no ha de veure res amb la manipulació que va haver-hi durant el govern del PP.

 

L’accident de Metro es recorda amb molt dolor en Torrent. Rebrà a les víctimes del metro? La primera cosa que faré si sóc president de la Generalitat serà rebre les víctimes del metro i demanar perdó en nom de la Generalitat pel tracte d’inhumanitat i menyspreu que se’ls ha donat durant estos any

 

El PP va prometre en 2007 l’Hospital de Torrent, Es farà si és vosté com a president o es quedarà també en l’aire? Nosaltres farem un programa real i realitzable. No farem el que va fer el PP de prometre i enganyar la gent. A partir d’ací, l’hospital es pot fer. Tot dependrà de que tinguem el finançament adequat i cal tindre una prioritat número 1 que és la gent que s’està quedant sense casa i que no pot menjar.”

 

Jesús Ros repetix una altra vegada com a candidat, És esta la renovació del PSPV en Torrent? Crec que el que és nou són les idees i la capacitat. Crec que Jesús va modernitzar Torrent i la ciutat necessita un nou impuls. Jo puc dir que jo estaré només dos mandats però és important que en els ajuntaments hi haja lideratges forts.

 

Se li ha vist diverses vegades en Torrent per Sant Blai, quan va visitar Torrent per primera vegada, què li agrada de la ciutat? He anat moltes vegades, i la primera vegada record que va ser un acte electoral. Després he anat diverses vegades als esmorzars en Sant Blai i em pareix una festa entranyable i molt bonica. Torrent té una gran personalitat pròpia i això m’agrada.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.191.54.245

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.