Martes, 22 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 23 de Junio de 2014

La Coordinadora de Festes Alternatives de Torrent demana la dimissió de Jorge Planells per "mentir"

12 associacions torrentines es varen unir per celebrar unes Festes Alternatives que no han segut autoritzades per l'Ajuntament de Torrent per què la sol·licitud es va demanar “con sólo 15 días de antelación” cosa que la Coordinadora nega rotundament

"La insatisfacció" de bona part de la ciutadania torrentina amb les festes oficials organitzades pel consistori ha provocat que dotze associacions i col·lectius locals hagen unit esforços en una Coordinadora per a realitzar unes "Festes Alternatives" els dies 17, 18, 19 i 20 del proper mes de juliol. L'Ajuntament ha denegat el permís per el que la Coordinadora va sol·licitar una entrevista personal amb algun representat de la corporació municipal. Durant la reunió celebrada amb el Delegat de Seguretat Ciutadana, Jorge Planells, segons els membres de la Coordinadora de les Festes Alternatives de Torrent van proposar diverses opcions per "a minimitzar les molèsties al veïnat, buscant ubicacions distintes a la sol·licitada (la Plaça Major), com per exemple l’esplanada de l’Auditori de Torrent, el Parc Central o l’esplanada del parc Azorín, però totes aquestes opcions varen ser rebutjades frontalment pel senyor Planells", qui va al·legar que “les festes patronals de Torrent les organitza l’Ajuntament i per tant no anem a autoritzar unes festes alternatives”.

 

A més, el document de resposta a la sol·licitud basava la seua denegació en un "suposat informe de la Delegació de Festes, sense cap altra referència ni aclariment, però se’ns va negar l’accés a aquest informe. Planells va afirmar que es tractava d’un “informe verbal”, cosa que entenem inaudita, tenint en compte que tota decisió administrativa d’un ajuntament ha de basar-se en documents escrits i signats per part d’algun funcionari municipal". "De no ser així, podria arribar a interpretar-se com a prevaricació, i per tant les diferents associacions que conformen aquesta coordinadora ens reservem el dret a emprendre mesures legals si no n’hi ha una rectificació pública per part del regidor".

 

Per a Safranar "Planells menteix deliberadament" quan afirma en declaracions a un diari regional que la sol·licitud es va demanar “con sólo 15 días de antelación” i "la prova inapel·lable és el propi document que ens va lliurar l’Ajuntament i que hem penjat a Facebook i Twitter en la denegació oficial apareix el 6 de juny de 2014 com a data de registre d’entrada de la sol·licitud per a celebrar les Festes Alternatives els dies 17, 18, 19 i 20 de juliol, per tant, un mes i deu dies d’antelació al començament de les activitats. Donada la gravetat del fet que suposa que un representant polític mentisca deliberadament a la premsa de manera interessada, ens veiem en l’obligació de demanar la dimissió de Jorge Planells".

 

A més a més, una de les activitats de les Festes Alternatives 2014, el festival Cantautors a Torrent (per a l’edició d’enguany està prevista la participació de Quim Sanç, Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”) se celebra des de fa set anys (la primera edició fou juliol de 2007) el cap de setmana anterior a que comencen les Festes Patronals i sempre en el centre històric de la ciutat. El regidor Jorge Planells era "plenament conscient que es realitzen tradicionalment diverses activitats al marge de les festes oficials durant el mes de juliol, cosa per la qual entenem que l’intenció de l’equip de govern popular és la de boicotejar, censurar i obstaculitzar les expressions de la ciutadania en les últimes festes patronals que organitzaran abans de les eleccions de 2015". La decisió de denegar el permís sense proposar altres llocs alternatius demostra que es tracta "d’una decisió ideològica, que coarta la llibertat d’expressió de dotze entitats i associacions amb els mateixos drets i deures que qualsevol falla, comparsa o confraria del teixit associatiu torrentí".

 

Les Festes Alternatives de Torrent no són les primeres que es realitzen a la comarca de l’Horta Sud. A Alcàsser es vénen fent des de fa una desena d’anys. També s’organitzen festes alternatives a València, Borriana, Carcaixent, Nules, Borriol i moltíssims altres pobles i comarques de la geografia valenciana. "Ens preguntem sincerament a què li té por el Partit Popular de Torrent per a haver d’utilitzar mà de ferro a l’hora de censurar i prohibir una iniciativa cívica, popular, constructiva i en positiu: a nivell de continguts, per exemple, hi ha previstes activitats infantils, conferències sobre feminisme, una fira d’entitats i productes artesanals i ecològics, concerts de grups torrentins i de música en valencià (inexistent en les festes patronals des de 2007), excursions patrimonials en bicicleta per les alqueries de la comarca…" "La ciutadania tenim el dret i fins i tot el deure de desenvolupar iniciatives socials, artístiques i culturals, perquè no som ni volem ser subjectes passius en mans de les institucions polítiques. La participació ciutadana és un valor indispensable en un sistema democràtic i clau per a l’armonia del teixit social d’un poble".

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
13.59.87.38

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.