Domingo, 06 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 26 de Abril de 2013

El PSOE demana que l'Auditori celebre un concert d'acomiadament del grup Al Tall

El Grup Municipal Socialista la celebració d’un concert d’acomiadament d’Al Tall a Torrent dins dels 50 dies que l’Auditori cedix gratuïtament a l’Ajuntament de Torrent. El PSOE també dona la possibilitat de acollir el concert a l’aire lliure en les festes del poble. Així mateix, el Grup Municipal Socialista demana que se li done importància al Consell Municipal de Cultura i se’ls plantege aquesta proposta que és per benefici de la música valenciana i per benefici de la nostra Cultura. “Els torrentins i torrentines volem escoltar AL TALL i rendir-los l’homenatge que es mereixen”, ha declarat Andrés Campos, portaveu del Grup Socialista.

Al Tall  fou fundat en 1975 per Vicent Torrent, Manuel Miralles i Miquel Gil. A l’actualitat , els dos primers continuaven formant part, junt a Jordi Reig, Enric Banyuls, Xavier Ahuir, Robert Moreno i Maribel Crespo, però han sigut més de 20 músics els que han passat per aquest grup en aquestos anys. El 19 d’octubre de 2012 varen fer públic el seu acomiadament després d’una carrera de 38 anys de treball. El grup informà que el 2012 seria el seu adéu artístic, encara que mantindria alguns compromisos en l’any 2013. Tal és així, que ja ha fet diferents concerts d’acomiadament en diferents auditoris de ciutats i pobles, i capitals de comarca. Ací a Torrent, AL TALL abans de 2006 va presentar els seus dos discs: “Envit a Vares” i “La Nit”, però en els darrers 5 anys, "amb els populars al govern, en l’Auditori no ha habut cabuda per aquest grup d’artistes valencians que no han tingut ocasió de presentar el seu següent disc, ni fer més concerts a Torrent".

Aquest grup musical crea i interpreta en la tendència folk i suposa la recuperació, no ja d’antigues melodies i romanços, sinó la creació moderna partint dels sons bàsics i les formes tradicionals de musicar. Al Tall significa la dignificació del poble València, la llibertat d’expressió, la defensa d’unes arrels, la veu d’un poble que durant anys va vore menyspreada la seua llengua pròpia. I va fer que molta gent castellanoparlant s’identificara amb tantes i tantes cançons.


Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.222.164.40

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.