Miércoles, 09 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
Redacción
Sábado, 15 de Diciembre de 2012

“Desnonaments”

Sense entrar en els casos de no aplicació del Decret-Llei sobre desnonaments, aprovat pel govern del PP, els ajuntaments tenen una part de responsabilitat que afecta directament les persones i famílies ajusticiades per l’actual normativa hipotecària.
Segons l’actual redacció de la Llei d’Hisendes Locals els ajuntaments han de cobrar les plusvàlues, per la venda de vivendes, independentment de si aquestes provenen de la venda o d’execucions hipotecàries. Això, explicat d’una altra manera, significa que els desnonats (desahuciados) abanda de perdre la seua casa haurien de liquidar l’Impost de la Plusvàlua a l’Ajuntament, perquè hisenda les considera una transacció immobiliària onerosa, subjecta per tant a l’Impost municipal sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua).
En aquest sentit, el grup municipal de Compromís ha presentat una proposta de modificació de l’Ordenança municipal de la Plusvàlua perquè se li bonifiquen a les persones i famílies desnonades que no posseïsquen altres vivendes el 95% de la quota d’aquest impost. Haguèrem volgut proposar l’exempció total, o inclús una bonificació superior, per exemple del 99%, però la Llei d’Hisendes Locals, mentres no es modifique no ho permet.
Perquè abanda del deute hipotecari que les famílies tenen amb la Banca, que sempre guanya, també tenen un deute amb els ajuntaments després de ser desnonats. Com diria aquell: Increïble però ben cert. Proposem que s’aplique aquesta bonificació a les persones i famílies afectades que no tinguen uns ingressos equivalents superiors al valor de la mitjana mensual de l’hipoteca, siga qual siga la seua quota, més la suma de 1’5 vegades els salari mínim interprofessional per a 2013. Això suposaria en la pràctica bonificar amb el 95% els rebuts municipals corresponent a la plusvàlua d’aquelles rendes familiars que no superen aproximadament els 1600€ mensuals nets de mitjana, el que en la pràctica són uns 22.400€ nets anuals d’ingressos.  
Des de Compromís som conscients que amb aquesta proposta no es resolen els drames personals provocats per la bombolla immobiliària i l’actual legislació hipotecària, feta a benefici de la Banca, però almenys servirà per a pal·liar uns pagaments injustos, basats en una normativa en la que ni PP ni Psoe han modificat una sola coma des que la pariren. 

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.