Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
Lunes, 30 de Abril de 2012
DEPORTES

El Nou Basquet Torrent aconsegueix mantindre la categoria en nacional

ELS TORRENTINS VAREN LLUITAR FINS EL DARRER MINUT DE LA PRÒRROGA

Situació crítica per als locals. Només servia la victòria i només si Alcora guanyava a Vila-real. El partit començà prou bé en atac per als locals però sense res de defensa. A pesar de tot, 23-18. El problema arribà al 2on quart, quan els torrentins estigueren clavats al marcador més de 5 minuts, mentre que Sagunt anava primer retallant la diferència i després agafant-la a favor. A falta de 3 minuts pareix que la situació està controlada (33-35) però la falta de concentració en defensa suposa donar massa avantatge als visitants (35-45). El marcador ho diu tot: l'atac més o menys anava funcionant però la defensa local en la primera meitat fou inexistent. Això no podia continuar ni un minut més i des de l'inici del 3er quart fou manifesta la millora enrere dels hòmens de Juanlu Ruiz. Si Morvedre va ser capaç d'aguantar la primera espenta i tornar a agafar aire (44-54), els visitant no pogueren soportar el segon intent dels locals, que començaren a sentir la força del públic, especialment a l'hora de defendre. Així, dos bones accions de Gustavo Núñez i la bona direcció de Ramón Catalá deixaren el marcador 53-56 amb tot per decidir en l'últim quart. Els dos equips especulaven, però els torrentins ficaren la directa gràcies a un parell de triples consecutius d'Antonio Téllez (66-60) i encara 3'50 per jugar-hi. Sagunt no havia dit la seua última paraula i tornà a la carga (70-68, a falta de minut i mig). Els visitant lograren empatar a 70. L'equip local tingué diverses ocassions per a trencar la igualada però no hi hagué fortuna. Pròrroga! En la pròrroga el NBT escomençà amb tot (75-70). I per enèssima volta els saguntins tornaren a recuperar-se (75-75). Gràcies a dos tirs lliures, Morvedre es ficà per davant, ja en l'últim minut. Aleshores aparegué l'aler torrentí Álex Corona, el qual amb una cistella que entrà plorant i a continuació dos tirs lliures regalats pels visitants lluitant un rebot ofensiu, posava de nou als locals amunt en el tanteig (79-77). L'última bola fou per a Sagunt, que disposava de 18 segons. Tots oberts i espai per a que el seu excepcional base jugara l'1x1. Però aquesta volta la defensa torrentina sí el va aturar. A pesar d'això, el triple final de Sagunt, forçadíssim, se'n va eixir per molt poc. I el pavelló El Vedat esclatà d'alegria.