Viernes, 11 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
Redacción
Martes, 24 de Noviembre de 2009
FALLES

Benemérita guanya el concurs de Suquet de Peix

ES UN PLAT TIPIC MARINER VALENCIÀ

Per segona vegada en la seua història, la comissió de Camí Reial ha realitzat el seu concurs gastronòmic de Suquet de Peix, de manera que els fallers que millor han sabut cuinar esta cassola de peix han sigut la parella de cuineres de la falla carrer Benemèrita Guàrdia Civil, que ha obtingut el primer premi. Per la seua banda, el segon lloc ha recaigut en la falla Sant Amador i els tercers a donar-li sabor a este caldo han sigut els fallers d’El Molí. La Fallera Major de Torrent, Cristina García, ha assistit a l'entrega de premis, acompanyada de La seua Cort d'Honor, que han pogut disfrutar, junt amb els fallers de Torrent, d’este dia. El “Suquet de Peix” és un plat típic mariner que té els seus orígens en les llargues jornades de faena pesquera. Després de la pesca, els mariners preparaven este caldo lleuger amb les sobres, fins que hui en dia ja és un plat reconegut, que té tantes variants de preparació com a cuiners. Els participants han cuinat este plat tradicional valencià, especial per a l'època de fred, amb 11 quilos de caçó, 5 quilos de gambó, 3,5 de rap, 4 de mer i 25 quilos de creïlles. Així, la falla Camí Reial obri per segona vegada les seues portes per a celebrar este concurs gastronòmic que s'unix a les nombrosos competicions culinàries de les falles de Torrent.

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.