Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 16 de Abril del 2024 a les 20:36:50 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 06 de Juliol del 2018
POLÍTICA

Compromís abandona el ple davant la negativa de Ros a un referèndum sobre l’aigua

El debat, que es va estendre durant més d’un hora i que va comptar amb moments de certa tensió per l’afirmació del Grup Socialista de que “la empresa ja té una gestió 100% pública”, es va centrar en el dret a la participació de la ciutadania i en el model de gestió que veritablement opera en Aigües de l’Horta

Finalment, després de dos mesos i una denuncia al Síndic de Greuges, Compromís per Torrent va aconseguir debatre al Ple la seua proposta per demanar permís al Ministeri de l’Interior per la realització d’una consulta popular sobre el model de gestió de la empresa municipal Aigües de l’Horta.

 

La moció, que va comptar amb set vots favorables –els de Compromís, Ciutadans i Guanyant Torrent- i nou abstencions del Grup Popular, va ser finalment rebutjada pels nou vots del Grup Socialista que va mostrar la seua negativa a aquesta proposta a l’estimar que “la ciutadania no compta amb la informació suficient per pronunciar-se”.

 

El debat, que es va estendre durant més d’un hora i que va comptar amb moments de certa tensió per l’afirmació del Grup Socialista de que “la empresa ja té una gestió 100% pública”, es va centrar en el dret a la participació de la ciutadania i en el model de gestió que veritablement opera en Aigües de l’Horta.

 

El regidor de Compromís i membre del Consell d’Administració d’Aigües de l’Horta, Víctor Medina, va llançar un seguit de preguntes bàsiques al govern del PSOE davant la seua afirmació de què l’explotadora del servei “es cent per cent de gestió pública”:

 

 “A canvi de què Hidraqua -empresa del grup Suez que gestiona el cicle integral de l’aigua a la capital de l’Horta Sud i altres sis municipis- s’emporta la meitat dels beneficis cada any? De la gestió. Qui nomena el gerent de la empresa? La part privada. Qui gestiona l’òrgan de contractació? La part privada. Qui contracta i qui decideix a qui es contracta? La part privada… Aleshores, de que gestió pública em parla vostè?” va argumentar Medina.

 

Per a Medina “el Partit Socialista s’escuda en informes tècnics i de sostenibilitat econòmica, però se n’oblida de què l’explotadora s’emporta cada any més beneficis -el 49% dels 1,3 milions d’euros generats al 2017- recursos que podrien revertir en la millora de la qualitat de l’aigua, la xarxa d’abastiment, els controls sanitaris i la dignitat laboral dels seus treballadors i treballadores”.

 

En al·lusió a l’informe del Secretari del Ple, Medina va afirmar que “segons aquest informe cal la majoria absoluta del Ple per elevar una proposta d’aquest tipus al Ministeri, no obstant el PSOE podria haver-se abstingut i el resultat global de la votació haguera estat el mateix, al no arribar-se a la majoria absoluta necessària, però ha decidit votar gratuïtament en contra de la proposta de celebració de la consulta popular, deixant en evidencia la seua connivència amb la empresa. És vergonyós”.

 

Per al portaveu del Grup Municipal, Pau Alabajos “fa una dies ens preguntàvem per a qui governava Ros, si per a Hidraqua o per a la ciutadania de Torrent. Ara ja ho sabem. No podem quedar-nos impàvids davant aquesta nou engany al pacte d’investidura”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.180.244

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.