Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 25 de Juny del 2018
CULTURA

1.500 persones han participat en els cursos de l'Escola d'Adults

Entre els dies 18 i 22 de juny, l’Escola d’Adults de Torrent ha organitzat diferents activitats de caràcter lúdic i formatiu, en les quals han participat centenars de persones

L'Escola d'Adults de Torrent ha celebrat la seua 33ª Setmana Cultural entre els dies 18 i 22 de juny. En ella, s'han organitzat diferents activitats de caràcter lúdic i formatiu, en les quals han participat centenars de persones, alumnat, professorat i veïnat de la ciutat. La Setmana s’inicià dilluns, 18 de juny, amb l'acte inaugural i l'obertura de l'exposició "Un treball permanent", sobre les tasques realitzades en els diferents tallers artístics que han funcionat durant el curs.

 

L'exposició s’ha realitzat a la Sala d'Exposicions l'Espai de l'Edifici Metro, i a la seva inauguració va participar un nombrós grup d'alumnat i professorat del Centre, acompanyats per les autoritats locals i representants de l’equip de govern municipal, presidits per l’alcalde de Torrent, Jesús Ros. A l'acte inaugural es va realitzar també una lectura musicada en commemoració de l’aniversari de tres destacats autors: Mª Aurèlia Capmany, León Felipe i Pompeu Fabra.  Aquesta activitat va permetre gaudir d'alguns textos d'aquests autors fonamentals. L’exposició ha estat oberta al públic durant tota la setmana, i a més a més, durant s’han realitzat jornades de portes obertes dels diferents tallers.

 

Dimarts, dia 19, es van realitzar en l'Hort de Trènor diferents tallers pràctics oberts a tot el públic, en els quals van participar centenars de persones: pintura, dibuix, reflexologia, quiromassatge, relaxació, ioga, mètode pilates, shiatsu ... A la nit, després de sopar a la fresca al recinte de l'Hort de Trènor, es celebrà la Nit de Cinema, amb la projecció de la pel·lícula "Perfectos desconocidos", del cineasta Àlex de la Iglesia. La projecció es va realitzar en una gran pantalla a l’aire lliure i amb equips d’última tecnologia, i més de 600 persones participaren al sopar en l’entorn singular de l’Hort de Trenor.

 

Dimecres, dia 20, es dedicà primer a les danses orientals, amb un taller obert i una exhibició de treballs del Grup Al-Digna. Per la nit, el públic va gaudir d’un nou sopar a la fresca a L’Hort de Trenor i de la intervenció de la companya teatral “Decopivolta”, amb l’espectacle “Tulipas”, una comèdia irreverent d’anar per casa.

 

Dijous 21, es va dedicar en primer lloc a la poesia. La Casa de Cultura de Torrent va ser l’escenari de l’Audició poètica de l’alumnat de segon cicle de formació bàsica i dels diferents grups d’idiomes. Poemes musicats de Maria Beneyto, Mario Benedetti, Edgar Allan Poe, John Lennon, Virginia Woolf... Recitats en diferents idiomes: valencià, castellà, anglès, francès, portuguès, rus, hindi, tailandès... Per la nit, una nova trobada a la fresca a l’Hort de Trenor, aquesta vegada amb l’actuació de la Unió Jazz Band de Paiporta, una jove Big Band sorgida del taller de jazz de la Unió Musical paiportina. Finalment, divendres 22 es va fer un viatge cultural a la ciutat de Requena, a la comarca de la Plana d’Utiel – Requena, on es van visitar els túnels, la torre de l’homenatge i les coves de la Vila.

 

El Centre Públic de Formació de Persones Adultes de Torrent ha comptat durant l'actual curs amb 1.501 alumnes, inscrits en els 80 cursos i tallers que han funcionat de setembre a juny. Cursos i tallers de formació bàsica, graduat en educació secundària, accés a formació professional i a la universitat, castellà, valencià, anglès, francès, informàtica, i diferents cursos ocupacionals i d'oci. L'escola desenvolupa així mateix un ampli programa d'activitats de dinamització social i cultural: xerrades, audicions musicals i poètiques, visites culturals, cinefòrum, exposicions, festes, setmana cultural i viatges formatius.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.156.46

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.