Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 21 de Juny del 2018
POLÍTICA

Ciudadanos acusa a Ros de repartir el plus als funcionaris "com vol"

CCOO denuncià davant els jutjats via contenciós administratiu els complements donats en 2017 i a l'espera de resolució, un total de 214.000 € repartits entre diferents funcionaris, un import que ha anat creixent durant aquesta legislatura, pel 2018 els complements han augmentat fins als 258.997

S'ha complit un any de la moció presentada per Ciutadans per a regular el complement d'activitat. Uns complements que l'Ajuntament dirigit per Ros reparteix sense criteris i sense cap reglament establit. Aquest fet va fer que CCOO denunciara davant els jutjats via contenciós administratiu els complements donats en 2017 i a l'espera de resolució, un total de 214.000 € repartits entre diferents funcionaris, un import que ha anat creixent durant la legislatura de Ros.
 

Cs Torrent per a acabar amb el problema va llançar el reglament que regulava la productivitat, el qual es va aprovar fa exactament un any. La sorpresa sense dubtes ha sigut que no solament el Govern de Ros ha fet cas omís a l'aprovació de la moció al no engegar la maquinària necessària per a regular els complements de productivitat, sinó que ha anat mes allà en seguir amb aquest concepte tenint un contenciós presentat per CCOO. Per a 2018 els complements han augmentat fins als 258.997 € i hi ha conceptes tan dispars a l'hora de gratificar que aquests ni tan sols es repeteixen en 2017.
 

"Ningú dubta de gratificar als funcionaris a l'hora de realitzar activitats diferents al seu lloc de treball, però s'exigeix una transparència i un ordre en les gratificacions, des de regular els conceptes, objectivitat, equitat passant pels imports que es puguen percebre, ja que actualment no existeix una base reguladora posant en dubte la seua justificació".

 

La denúncia presenta per CCOO passa per infringir aquest repartiment de diners sense cap tipus de control.
Segons el Reial decret 861/1986, de 25 d'abril, pel qual s'estableix el règim de les retribucions dels funcionaris d'Administració Local, Art 5. Correspon a l'Alcalde o al President de la Corporació la distribució d'aquesta quantia entre els diferents programes o àrees i l'assignació individual del complement de productivitat, amb subjecció als criteris que si escau haja establit el Ple, la qual cosa les quantitats retribuïdes, repartiment, valoració, criteris, personal a cobrar, etc. “no estant subjectes a una negociació amb els sindicats”, és a dir, es podria donar la circumstància que un empleat municipal cobrara una retribució per portar amb “cura” l'agenda de l'Alcalde.

 

Aquestes gratificacions, sempre són objecte de greuges comparatius entre el personal, atès que la concreció i les diferències en les retribucions, posen en dubte la seua justificació, interpretant l'arbitrarietat tant en el muntant com el personal seleccionat. Enrique Campos Portaveu de Cs Torrent, considera que "l'apreciació de la productivitat hauria de realitzés en funció de les circumstàncies objectives relacionades directament amb l'acompliment del lloc de treball i objectius assignats al mateix". 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.93.178.221

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.