Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 15 de Juny del 2018
TEATRE

La Mostra de Teatre Escolar baixa el teló

En el programa han participat quinze grups de les escoles de Torrent i altres localitats

la sala d’actes de l’Ajuntament va acollir l’acte de cloenda de la Mostra de Teatra Escolar, la qual es va acomiadar després de dur a terme, des del dia 17 d’abril, una programació d’obres fetes per escolars i estudiants i dirigida a milers de xiquets i xiquetes. Este projecte educatiu, organitzat per l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb l’associació Cucurucú Teatre i amb el suport d’Aigües de l’Horta, es celebra des del 1997 i sempre ha tingut una gran acollida per part del públic. 

 

Al llarg de sis setmanes, aquest programa ha acollit quinze centres escolars que han representat els seus espectacles per a públic escolar des d’infantil a batxillerat i educació especial. Quatre cents actors i actrius ha plenat l’escenari del saló de l’Ajuntament i mes de tres mil alumnes de 54 cicles de 22 centres escolars, han assistit a les representacions. 

 

La Mostra té un doble objectiu: donar suport als treballs que professors i alumnes desenvolupen als col·legis i instituts, potenciant així el valor pedagògic i educatiu del teatre i educar espectadors completant la formació dels estudiants oferint vies de diversió i d’afició diferents i singulars. 

 

En l’Acte de Cloenda, l’actor Roger Fresquet va representar “El viatje d’Ulisses”, una creació pròpia a partir de L’Odisea d’Homer. Seguidament, un breu audiovisual va projectar imatges de cada espectacle i finalment els dos regidors i la presidenta de Cucurucú, Tatiana Llópis, van lliurar a l’alumnat de cada centre participant el Diplodrama pels valors educatius de l’obra, unes carpetes i unes orles amb imatges del col·lectiu. Com a novetat, engany ha sigut la primera vegada que la programació ha inclòs com a vehicle lingüístic el valencià, ja que la majoria de les obres i treballs són en esta llengua.  

 

En l’acte estigueren presents la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, que va ressaltar el valor educatiu del programa i el seu renom en l’Horta Sud, i el regidor d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, que entregaren els diplomes acreditatius als grups participants. Les obres representades al llarg d’estos mesos són: 

La mar en vers

Edelmira II y el dragón Gutiérrez. 

Cenicientaaaaaa! 

Juliet and Romeo are dead. 

Tragicomèdia del deliri

Horacios y Curiáceos. 

La sireneta rebel

Trobaràs el teu poema? 

¡Aquí estoy yo! 

D’on vénen els superherois? 

Blasco & C, TV Show

No és una altra història de prínceps i princeses

¡Te he cogido, Caperucita! 

Què hauria passat si els valencians hagueren arribat abans a la lluna?  Momo. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.195.65

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.