Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 06 de Juny del 2018
MEDI AMBIENT

Compromís califica de "ridícul" l'anunci de “no menos de dos personas” per la prevenció d'incendis

En una nota de premsa, enviada als mitjans el passat 4 de juny, Ros anuncià que “No menos de 2 personas vigilarán este verano los bosques de Torrent para evitar incendios”, sense concretar el nombre d’efectius reals ni aportar més informació d’interés als veïns i veïnes de Torrent, en especial les que resideixen als barris extra-urbans i disseminats

Compromís ha expressat la seua preocupació per la política de prevenció d’incendis de l’executiu local de Jesús Ros, la qual ha titllada de “cerimònia de la confusió”. En una nota de premsa, enviada als mitjans el passat 4 de juny, Ros anuncià que “No menos de 2 personas vigilarán este verano los bosques de Torrent para evitar incendios”, sense concretar el nombre d’efectius reals ni aportar més informació d’interés als veïns i veïnes de Torrent, en especial les que resideixen als barris extra-urbans i disseminats.

 

El portaveu de Compromís, Pau Alabajos, ha demanat que se li notifique al seu grup el Pla de Prevenció d’Incendis Local i el protocol d’actuació elaborat per a atallar els incendis. Alabajos vol conéixer a quin nivell d’implicació i coordinació treballa Protecció Cívil amb la Policia Rural, quina és l’estructura de comandament i d’ordres, així com de qui depén a nivell local la responsabilitat final en cas d’incendis.

 

Per a Compromís els diferents governs que han gestionat aquesta àrea medi ambiental han deixat Torrent en una nebulosa en la que ningú sap que fer quan passen aquestos desastres, un exemple clar va ser el darrer incendi de la Perenxisa d’abril del 2014, on es cremaren unes 200 hectàrees del terme municipal i prop de 2.900 residents hagueren de ser evacuats junt els usuaris de tres residències, que varen ser traslladats en autobús a altres centres i al pavelló de El Vedat, on passaren la nit. Varen ser hores d’incertesa i desesperació per a molts d’ells que pensaven en tot el que havien deixat en les seues vivendes.

 

Finalment Alabajos ha exigit a Ros que clarifique quants efectius reals vigilaran Torrent en les diferents èpoques de l’any, i, especialment, quan es declaren les alertes o pre-alertes per risc d’incendis, amb l’expressió del personal que es destinarà als torns diürns i nocturns de vigilància.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.90.187.11

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.