Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 18 de Maig del 2018
SANITAT

Informació i prevenció del càncer de pell en la Casa de la Dóna

Dimecres que ve 30 de maig, de 10h a 13:30h, estarà en la plaça Corts Valencianes la unitat mòbil de l'Associació Espanyola Contra el Càncer en la qual poder realitzar-se una xicoteta exploració

La Casa de la Dóna va acollir una xarrada informativa i preventiva a càrrec de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i organitzada per la Junta Local de Torrent. La seua presidenta, Amparo Almerich, va donar la benvinguda i les gràcies a la doctora Ana Ferrer, dermatóloga i personal d'aquesta organització estatal, que va parlar dels beneficis del sol i dels seus perills davant una exposició inadequada que pot causar alteracions en la pell i fins i tot greus malalties. 
 

Des de l'Associació Espanyola contra el Càncer, insisteixen en la protecció de les radiacions solars i no solament a l'estiu i quan anem a la platja i a la piscina, sinó durant tot l'any. 
Per a açò estableixen les següents recomanacions:  Usar cremes d'alta protecció, a l'hivern per a mans, cara, coll… a l'estiu per tot el cos i de forma repetida. Portar barrets, gorres, ulleres de sol o ombrel·les com a complement a les cremes protectores. Beure molta aigua, ja que una pell ben hidratada et cuidarà enfront dels rajos solars. 
 

A més deuen tenir especial cuidat les persones majors, els bebès i les persones que practiquen activitats a l'aire lliure. Els bebès no han d'exposar-se al sol en els primers 6 mesos de vida a més d'existir vestits de bany i samarretes especialment protectores. 
 

Com a novetat en aquesta xarrada es va parlar de la autoexploración “tu pots contribuir a detectar-ho a temps”, recordant la importància d'examinar acuradament i de manera periòdica totes les parts del cos enfront de l'espill cada 3 mesos aproximadament. Amb l'ajuda d'un espill de mà per a les zones de difícil accés com la part posterior del coll, orelles, muscles, glutis, cames, esquena i zona genital especialment, i amb l'ajuda d'un assecador per a revisar el coll cabellut. Els signes d'alerta que es podrien trobar són taques asimètriques, amb vores irregulars, no homogènies, amb un diàmetre major de 6 mm o que cresquen i canvien d'aspecte.
 

Finalment es va recordar al públic assistent que dimecres que ve 30 de maig, de 10h a 13:30h, estarà en la plaça Corts Valencianes la unitat mòbil de l'Associació Espanyola Contra el Càncer en la qual poder realitzar-se una xicoteta exploració.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.15.46

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.