Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 09 de Maig del 2018
POLÍTICA

El superàvit del 2017 serà reinvertit en espais culturals, instal·lacions esportives, millores en espais verds

Una xifra que mostra “el bon treball realitzat per l'equip de govern i totes les administracions, i amb el qual assegurem una bona salut i estabilitat econòmica per a aquest consistori”, ha assenyalat el regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos

L'Ajuntament de Torrent ha presentat, en el Ple Municipal celebrat dijous passat, la liquidació de l'exercici 2017 amb un superàvit de 4.648.291,83 euros. Una xifra que mostra “el bon treball realitzat per l'equip de govern i totes les administracions, i amb el qual assegurem una bona salut i estabilitat econòmica per a aquest consistori”, ha assenyalat el regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos.  D'igual manera, en els últims dos exercicis s'ha reduït el deute en més de 20 milions d'euros, "mantenint al seu torn una gran capacitat per a seguir pagant els compromisos municipals i als proveïdors, que des de l'Ajuntament de Torrent es realitza en una mitjana de 26 dies". 

 

La bona notícia, explica Campos, "és que per primera vegada, des de les restriccions de Montoro, el consistori torrentí, a causa de la seua bona gestió, podrà invertir el superàvit gestionat en espais culturals, instal·lacions esportives, millores en urbanitzacions, zones verdes i seguretat, la qual cosa beneficiarà directament en la ciutadania". 

 

Campos ha volgut recordar que "amb l'arribada del govern socialista a la ciutat, a causa de l'herència deixada pel Partit Popular, va caldre engegar un Pla Econòmic Financer, que es va aprovar a la fi de 2015". S'han aconseguit així, "complir tots els objectius sense que açò haja suposat un minvament en els serveis de la ciutat". El deute, que al juny de 2015 consistia en 58,5 milions d'euros i prop del 110%, s'ha reduït fins al 65%, a 31 de desembre de 2017, quedant en 37.767.063 euros, segons dades de l'Ajuntament. Campos ha assenyalat que es tracta de “una gestió econòmica que ens permet tenir una capacitat de finançament de més de 6 milions d'euros sense necessitat d'autorització del Ministeri, alguna cosa que no es donava a Torrent des de fa més de cuatros mandats”.

 

A més, la previsió per a l'any 2018 és molt positiva, ja que “anem a seguir treballant per a consolidar la situació d'estabilitat econòmica, mantenir la capacitat d'inversió, i seguir pagant en menys de 30 dies. Tot açò mantenint la qualitat dels nostres serveis amb els ciutadans i ciutadanes”, confirma el regidor.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.218.147

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.