Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 04 de Maig del 2018
POLÍTICA

Ros deixa sense executar en 2017 un milió d'euros que anaven destinats a benestar social

Folgado: “la liquidació del pressupost en l'exercici 2017 demostra que el govern de Ros té paralitzat a Torrent”

El Grup Popular ha denunciat que “la paràlisi en la qual es troba el govern socialista de Ros deixa resultats vergonyants en la liquidació de l'exercici 2017 amb un milió d'euros de romanent de crèdit que havia d'haver anat sigut destinat a benestar social, família, dona i igualtat, assistència social i infància” afirma el seu portaveu, Amparo Folgado.
 

El Grup popular ha desvetlat algunes de les partides sense executar de les quals el govern socialista adona en el Ple ordinari de maig de 2018. Per als populars “el romanent que han deixat sense executar en benestar social és el més sagnant però no l'únic, ja que foment de l'ocupació, obres públiques, educació, esport, comerç i ocupació arriba en molts casos a més del 50% del pressupost sense haver sigut executat”.
 

Pel que Folgado afirma que “el superàvit que ens ven l'executiu socialista no és més que el minvament del benestar social i qualitat de vida dels veïns i veïnes de Torrent, que en comptes de baixar impostos o realitzar les inversions que Torrent necessita, els diners estan guardats en els calaixos del consistori esperant al fet que s'acosten les pròximes eleccions municipals per a comprar voluntats”. 

 

1 milió d'euros en benestar social sense executar
En Assistència Social Primària, el pressupost de 2017 que s'ha quedat sense executar aconsegueix els 908.224,44 euros, dels quals, s'han quedat sense executar el 44,32% en la subvenció Menjar a casa, el 30% en prestacions econòmiques reglades, el 10% en ajudes d'emergència social, el 18,43% en el Punt d'Aliments, el 44,60% en les Ajudes en productes farmacèutics i el 100% del pressupost destinat a ajudes de lloguer d'habitatges que s'ha quedat sense executar en 2017. Per a Folgado “el Rescatem persones i el pacte de govern sol va ser fum”.

 

El 95,7% del pressupost d'ajudes al comerç sense utilitzar
A més, en Foment de l'Ocupació ha quedat un romanent de crèdit de 912.724,59 euros, representant un 0,54% sense haver executat. En Ajudes al Comerç, el romanent ha sigut del 95,7%. Pel que Folgado afirma que “l'aposta pel foment de l'ocupació i per ajudar al comerç de Torrent és nul·la pel govern de Ros i solament gràcies a les polítiques del govern de Rajoy, s'està reduint la desocupació en la nostra ciutat”. 
 

El 42% de les beques en educació sense utilitzar
Educació és una altra de les delegacions que ha deixat quasi la meitat del seu pressupost en els calaixos, ja que “el 42% del pressupost destinat a subvencions, beques i premis s'ha quedat sense utilitzar en 2017, quan segur que hi ha centenars d'estudiants en la nostra ciutat que s'han quedat sense poder optar a una beca del seu Ajuntament”. 
 

 

Pavimentació de carrers, neteja i protecció civil amb la meitat del pressupost sense tocar
Una altra de les partides que han quedat sense utilitzar ha sigut la de pavimentació de carrers, amb un romanent del 56%, sent 1.8 milions d'euros que no s'ha executat. Per açò, recentment els populars van sol·licitar al consistori un Pla d'asfaltat de carrers enCalicanto però també per al Vedat. 
 

En Condícia Urbana i Neteja, ha quedat durant el 2017 un romanent de crèdit del 23% del pressupostat, en Protecció Civil ha sigut del 36% “amb la necessitat de mitjans que tenen els voluntaris per a poder exercir la seua labor” i el 53% de les inversions en instal·lacions esportives que tampoc ha sigut utilitzat pel govern socialista de Torrent. 
 

Per açò, la portaveu dels populars Empare Folgado ha lamentat que “ens trobem amb un gran increment d'ingressos a causa de la construcció, l'IBI que no s'ha rebaixat en tres anys, l'eliminació per part de Ros de la subvenció Recicla en el rebut de l'aigua i per contra, un govern que s'ha passat tot un any de braços creuats sense realitzar inversions esperant al fet que arriben les eleccions per a realitzar-les, deixant més del 50% del pressupost destinat a les persones sense executar i amb pressupostos unflats i sense presentar els pressupostos durant dos anys consecutius”. 
 

També ha subratllat que “la liquidació del pressupost en l'exercici 2017 demostra que el govern de Ros té paralitzat a Torrent, que ara les arques municipals estan plenes gràcies a la millora de la situació econòmica però el govern socialista és antisocial i solament inverteix a acontentar als seus socis nacionalistes amb esdeveniments que promocionen la cultura i la llengua catalana”. 
 

Folgado ha finalitzat afirmant que “Torrent necessita un canvi, necessita tornar a les polítiques socials, a la política de barris i a les polítiques que baixaven impostos i milloraven la vida de tots els veïns que va realitzar el PP des de 2007 fins a 2015, tenint molt menys pressuposte que l'actual a causa de la crisi que va tenir el nostre país”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.204.196.161

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.