Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 27 de Abril del 2018
LITERATURA

La Casa de la Cultura acull "Granell, de mà en mà"

Este espectacle apropa al públic la poesia de l’escriptor i, a més, promociona el llibre Poesia completa (1976-2016), obra completa de Marc Granell que ha editat recentment l’institut Alfons el Magnànim i on es poden trobar els seus poemes amb les diverses temàtiques tractades pel poeta durant quaranta anys

La sala d’actes de la Casa de la Cultura va acollir en el marc de la III Setmana de la Llengua l’espectacle Granell, de mà en mà, una cita amb la música i la poesia en valencià. Borja Penalba i Francesc Anyó han creat este espectacle on reciten i posen música als versos del poeta Marc Granell. 

 

Este espectacle apropa al públic la poesia de l’escriptor i, a més, promociona el llibre Poesia completa (1976-2016), obra completa de Marc Granell que ha editat recentment l’institut Alfons el Magnànim i on es poden trobar els seus poemes amb les diverses temàtiques tractades pel poeta durant quaranta anys. Es tracta d’una poesia que travessa la ironia, la delicadesa, les injustícies, les pors i els desitjos…i sempre en la nostra llengua, el valencià. 

 

La cita començà amb la presentació que féu la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez qui va agrair la presència del poeta en l’acte i va convidar tot el públic a seguir gaudint d’esta Setmana de la Llengua, organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià per a promoure l’ús del valencià en tots els àmbits. 

 

Torrent va voler contribuir de manera especial en el reconeixement al poeta amb la participació d’alumnes de 6é del col·legi Sant Pasqual, els quals van llegir poemes de l’autor abans de l’espectacle. Marc Granell va mostrar un agraïment especial a esta col·laboració i va donar les gràcies a tots els presents. Amb una Casa Cultura de gom a gom arriba l’equador de la programació de la III Setmana de la Llengua que esta vesprada continua amb la projecció de la pel·lícula La pell freda basada en la novel·la d’Albert Sánchez Piñol. 

 

El punt final de la programació tindrà lloc el pròxim divendres amb el concert Botifarra a banda, on el cantador Pep Gimeno oferirà un concert de cant d’estil valencià acompanyat de les bandes del Conservatori Professional de Torrent, de la Unió Musical i del Cercle Catòlic dirigits per Paco Amaya. També hi col·laboraran la Muixeranga La Torrentina i el Grup de Ball de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.20.56

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.