Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 20 de Abril del 2018

Torrent rep el Premi Humana Circular pel seu compromís amb la sensibilització ambiental

Els premis es van lliurar durant el seminari de gestió sostenible del residu tèxtil i economia circular de la Comunitat Valenciana 

L'Ajuntament de Torrent va rebre ahir a la vesprada en l'Ateneu Mercantil de València un dels Premis Humana Circular, que distingeixen a les entitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana que han destacat en la gestió eficient dels residus, el foment del desenvolupament sostenible i de models econòmics circulars.

 

Els premis són lliurats per Humana Fundació Poble per a Poble, organització que des de 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització de tèxtil i duu a terme programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia així com de suport local a Espanya. La Fundació duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació en els països del Sud.
 
Torrent ha obtingut el premi pel seu compromís amb la sensibilització ambiental. La regidora de Desenvolupament Sostenible, Inmaculada Amat, va expressar el seu agraïment a Humana pel reconeixement a l'Ajuntament de Torrent i va manifestar que “aquest reconeixement és extensiu no solament a l'administració, sinó a tots els torrentins i torrentines pel seu compromís per la millora del nostre medi ambient i pel bon manteniment i cura de la nostra ciutat”. 

 

El lliurament dels Premis Humana Circular, estava emmarcada en la jornada “Avançant cap a l'economia circular. Gestió sostenible del residu tèxtil a la Comunitat Valenciana”. Organitzada per Humana, l'objectiu d'aquesta cita era exposar des d'una perspectiva pràctica en què consisteix aquest nou model econòmic i constatar que una òptima gestió dels residus és fonamental dins de l'economia circular.

 

Anabel Rodríguez, Directora Executiva de la Fundació per a l'Economia Circular, ha assegurat que “l'economia circular suposa una nova forma de pensar i d'actuar”. “És una qüestió transversal que afecta a tots els agents econòmics i socials”, ha afegit, “ara el focus no resideix en la gestió dels residus generats sinó en el fet que els residus són un recurs. En aquest sentit, no solament cal gestionar-los bé sinó que cal aprofitar el valor que tenen. És un balafiament portar residus als abocadors; si ho fem així, estem tirant diners en un escenari d'escassetat de recursos”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.77.59

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.