Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 20 de Abril del 2018
EDUCACIÓ

Vuit centres públics inclosos en el Pla Edificant de la conselleria d'educació

El CEIP Miguel Hernández, el CEIP Lope de Vega, el CEIP Sant Pasqual, el CEIP Federico Maicas, el CEIP Antonio Machado, el CEIP Sant Joan Baptista, el CEIP Juan XXIII i el CEIP El Molí es beneficiaran d'aquest pla ben siga per a millorar o ampliar infraestructures, o bé per a construir nous centres educatius

El conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha signat les primeres resolucions del Pla Edificant, en les quals delega competències específiques a 20 ajuntaments per a actuar en 31 centres educatius, bé siga per a millorar o ampliar infraestructures, o bé per a construir nous centres educatius. En aquest primer bloc, 6 ajuntaments són de la província d'Alacant i es duran a terme actuacions en 10 centres educatius; 7 ajuntaments són de les comarques de Castelló i es duran a terme actuacions en 7 centres educatius, i 7 ajuntaments són de les comarques de València i es duran a terme actuacions en 14 centres educatius de les seues localitats.
 

Segons Marzà, "assignem els primers 32 milions d'euros per a dur a terme Edificant en 20 municipis. Aquestes assignacions pressupostàries estan explicitades en les anualitats que, per a cada actuació, cada ajuntament ha determinat que necessita els fons". El responsable d'Educació ha afegit que "Edificant està funcionant i ho està fent gràcies al bon treball de coordinació entre Educació i els consistoris del nostre territori. Tenim un objectiu comú: agilitar entre tots els processos de millora i construcció d'escoles i instituts perquè el nostre alumnat tinga aules dignes".
 

A part d'aquestes 31 resolucions, hi ha una cinquantena més que són imminents: "El ritme de treball està sent elevant i àgil. Aquesta cinquantena de resolucions eixiran també durant les pròximes setmanes, ja que quan els diferents plens municipals aproven que estan d'acord amb les delegacions de competències específiques, passaran a signatura nostra per a fer-les efectives", ha explicat el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler.
 

El Pla Edificant pretén agilitar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries en els seus centres educatius. Els municipis fan les sol·licituds i la Generalitat finança la totalitat de les actuacions als ajuntaments que s'acullen a aquest pla. En el cas de Torrent són 8 els centres educacitovspúblics inclosos en aquest pla, el CEIP Miguel Hernández, el CEIP Lope de Vega, el CEIP SantPasqual, el CEIP Federico Maicas, el CEIPAntonio Machado, el CEIP Sant Joan Baptista, elCEIP Juan XXIII i el CEIP El Moli. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.162.98

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.